NE, NE, NE... Masters u Rimu završen baš onako kako Novak Đoković nikako nije hteo!

Novosti online

21. 05. 2023. u 19:27

MASTERS u Rimu je došao do kraja, finale u kome su se sastali Danil Medvedev - Holger Rune bilo je jako važno i za status koji će Novak Đoković imati pred početak Rolan Garosa 2023.

НЕ, НЕ, НЕ... Мастерс у Риму завршен баш онако како Новак Ђоковић никако није хтео!

FOTO: TennisTV

Đoković je do ovog finala, kada bi se pomatrala "ATP lista uživo" bio drugi na planeti sa 5.955 bodova, dok je Danil Medvedev posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u polufinalu stigao sa 5.690 na samo 25 poena zaostatka.

Ali, na tome se nije zaustavio.

Medvedev je osvojio trofej u Rimu, pobedivši Holgera Runea sa 7:5, 7:5 i to uz brejk u poslednjem gemu prvog seta, a onda dva puta nadonađen brejk zaostatka u drugoj deonici, te preokretu od 5:3 do trijumfa zahvaljujući osvajanju četiri gema u nizu.

Ovaj trijumf, pored toga što je šesti iz masters serije za Medvedeva, a prvi na šljaci, znači da će Rus od ponedeljka bio drugi igrač planete, a Nole, osvajač 22 grend slem titule, pada na treće mesto. I ne samo to.

Pozdrav Medvedeva i Runea posle finala mastersa u Rimu / Foto: TennisTV

Pomenuti epilog mastersa u Rimu dovodi do toga da će Đoković na Rolan Garosu biti postavljen tek za trećeg nosioca i naći će se u istom delu žreba kao i novi najbolje rangirani igrač na svetu, Karlos Alkaraz, sa kojim bi mogao da se sastane u polufinalu ako obojica stignu do te faze takmičenja.

Podsetimo, Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna. Novak Đoković je do sada dva puta osvajao pehar u Parizu, koji je bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula, ali Španca ovoga puta neće biti na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. Neće biti ni mnogih drugih asova...

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri