SVETSKA TENISKA SENZACIJA: Autsajder nokautirao Karlosa Alkaraza na mastersu u Rimu

Novosti online

15. 05. 2023. u 15:26

KARLOS Alkaraz je došao na teniski turnir iz masters serije 1000 u Rimu zbog dve stvari - da samim nastupom, ma kakav rezultat ostvario, prestigne Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste, a i da osvoji titulu, koju je baš Nole prošle godine prigrlio. Prvi će biti na listi od ponedeljka, ali trofej sada može da sanja - izgubio je od autsajdera.

СВЕТСКА ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА: Аутсајдер нокаутирао Карлоса Алкараза на мастерсу у Риму

FOTO Tennis.tv

Fabijan Marožan, momak iz Mađarske, 135. na svetu, koji je kroz kvalifikacije došao do svog prvog nastupa na mastersima, deklasirao je Alkaraza za tačno sto minuta igre: rezultat je bio 6:3, 7:6(4).

Ovaj 23-godišnjak je izdržao i više asova rivala (5:2 za Alkaraza) i više ubačenih prvih servisa od strane Španca (68,5% naspram 62,5%), ali je zato imao maltene dvostruko manje neiznuđenih grešaka (13 - 24) - i to zato što je majstorskim udarcima Španca terao na kikseve toliko često da to niko nije mogao da predvidi. Uostalom, Mađar je ostvario čak 24 direktna poena, a njegov mlađi, a slavniji suparnik - 12.

Fabijan Marožan slavi sjajan poen u taj-brejku protiv Karlosa Alkaraza / FOTO Tennis.tv

Uz čak 75% osvojenih poena na svoj drugi servis (18/24), Marožan je gospodario terenom u većem delu susreta, a čak i kada bi Alkaraz pripretio, kao kada je poveo sa 4:1 u taj-brejku drugog seta, autsajder nije ustuknuo.

Izvodio bi istinske bravure, poput nestvarnog direktnog poena za preuzimanje vođstva, kada je, za sve na tribinama neočekivano, "iz zgloba" poslao "viner" brzinom od 135 kilometara na sat, a minut kasnije proslavio senzacionalni uspeh.

Karlos Alkaraz u neverici tokom meča sa Morožanom na mastersu u Rimu / FOTO Tennis.tv

Nakon što je u svom trećem meču u životu protiv nekog iz top 50 ATP liste savladao budućeg prvog tenisera sveta, Fabijan Marožan će za rivala u osmini finala imati Bornu Ćorića.

Hrvat je takođe u trećoj rundi ovog mastersa izbacio Španca Karabaljesa Baenu, i to sa 7:6(3), 6:1.

Karlos Alkaraz - učinak u 2023. godini


Buenos Ajres - šampion (u finalu pobedio Kamerona Norija) 
Rio de Žaneiro - vicešampion (u finalu izgubio od Norija) 
Indijan Vels - šampion (u finalu pobedio Danila Medvedeva)
Majami - ispao u polufinalu (izugubio od Janika Sinera)
Barselona - šampion (u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa)
Madrid - šampion (u finalu pobedio Jana Lenarda Štrufa)
Rim - ispao u 3. kolu (poraz od Fabijana Marožana)

Novak Đoković - naredni rival

Nakon što je Novak Đoković pobedio Dimitrova u Rimu, postalo je poznato da će mu sledeći rival biti Britanac Kameron Nori.

On je savladao Martona Fučoviča sa 6:2, 7:6 (4).

Đokoviću bi više prijalo da igra protiv Mađara, koji je em 92. na ATP listi, em je izgubio sva četiri duela od Noleta.

Ipak, igraće protiv 27-godišnjeg tenisera iz Velike Britanije, koji je dogurao do 13. mesta na svetskom rangiranju, a protiv kog Novak vodi sa 2:0 u pobedama.

Ipak, te dve pobede ostvarene su na podlogama na kakvoj se ne igra u Rimu. Naime, 2021. je na završnom mastersu Nole, na betonu, pobedio Norija sa 6:2, 6:1, a 2022. je na Vimbldonu trijumfovao uz izgubljen set u polufinalu sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave