NJIHOV MEČ ĆE ĐOKOVIĆ DA GLEDA: Da li će mu rival biti nedavni suparnik, ili momak koji se divi Noletu?

Novosti online

08. 05. 2023. u 20:05

NOVAK Đoković saznao je imena rivala na mastersu u Rimu. Srpski as je slobodan u prvoj rudni, a u drugoj ga očekuje duel sa pobednikom meča Luka van Aš - Tomas Ečeveri.

ЊИХОВ МЕЧ ЋЕ ЂОКОВИЋ ДА ГЛЕДА: Да ли ће му ривал бити недавни супарник, или момак који се диви Нолету?

FOTO: EPA

Nema nikakve dileme da je najbolji teniser sveta favrit ko god mu bude protivnik, a zanimljivo je da mu je sećanje na mladog Francuza sveže.

Naime, Nole je 85. igrača planete igrao nedavno u Banjaluci i tada je trijumfovao posle preokreta. Sigurno je da će mu taj duel pomoći u pripremi meča, pošto je upoznat sa vrlinama i manama ovog 18-godišnjaka.

Luka van Aš/Profimedia

Ukoliko se sa druge strane mreže nađe Argentinac to bi bio njihov prvi međusobni okršaj. Ipak, ima jedna zanimljivost kada je u pitanju 61. na ATP listi, a tiče se Đokovića.

Ečeveri se divi Srbinu. Intersantno je to da on od trenutka kada je osvojio prvi bod na ATP listi prati koliko je udaljen od Novaka. Tomas je 2016. godine stigao do prvog poena u karijeri, a tada mu je Nole bežao više od 12.000 bodova. Momak iz La Plate je od tada postavio sebi zadatak da postepeno "topi" prednost osvajača 22 grend slem titule.

Tomas Ečeveri/Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Trenutna razlika između njih dvojice je 5.949 bodova. Nole je prvi na svetu sa 6.775, dok Argentinac ima 826 poena.

Podsetimo, turnir u Rimu igra se od 10. do 21. maja, a Đoković brani titulu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)