NOVAK ĐOKOVIĆ "UVUČEN" U SKANDAL: Neverovatna dešavanja na mastersu u Madridu (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2023. u 12:18

NOVAK Đoković ne igra u Madridu, ali se i tamo spominje. Sa pravom.

НОВАК ЂОКОВИЋ УВУЧЕН У СКАНДАЛ: Невероватна дешавања на мастерсу у Мадриду (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Kada su se na madridskom mastersu sastali jedan od ljubimaca domaće publike Alehandro Davidovič Fokina i Danas Holger Rune, publika je, naravno, bila na strani Španca, ali...

Ponašanje navijača postalo je potpuno neprihvatljivo kada se desila jedna sporna situacija.

Fokina je bio ubeđen da je doneta pogrešna odluka o tome da li je njegov suparnik osvojio poen ili ne, a kako je Rune tu raspravu suparnika i sudije nonšalantno posmatrao, pitajući se dokle li će trajati, njegov stav je posebno iznervirao gledaoce.

Oni su mu zato zviždali čak i onda kada to najstrastveniji navijači u tenisu ne rade - između prvog i drugog servisa:

Posle trosatne borbe, koju je Fokina dobio sa 7:6(1), 5:7, 7:6(5), a Rune ispraćen zvižducima s terena, on je rešio da objasni šta se desilo. Svoje saopštenje naslovio je rečima "Ljubav, a ne mržnja".

"Novosti" vam u celosti prenose stav danskog tenisera:

- Bilo je mnogo priče danas o lošem ponašanju španskih navijača sinoć. Juče publika nije shvatila šta se dešava. Ne možete da ispravite odluku koju je doneo kompjuter. A trebalo je glavnom arbitru i supervizoru mnogo vremena da to objasne mom rivalu. Pritom se nisu potrudili da to objasne i publici. Sledeći put ću odremati dok to urade. Hteo bih samo da kažem da ništa lično nemam protiv španskog naroda i radujem se dolasku na sledeći Madrid open.

Ono što je zasmetalo navijačima Novaka Đokovića u celoj situaciji je kako se pojedini mediji odnose prema ovom incidentu i, sa druge strane, prema Noletu.

Evo primera iz magazina "Tenis", koji navodi jedna od navijačica srpskog asa:

- Dok Novak pobeđuje pred divnim gledaocima u Republici Srpskoj (koji su, usput govoreći, bili pristojni prema svima), to je nazivano "partizanska balkanska publika", a kada Fokina pobedi u Madridu gde je njegov suparnik maltretiran i izviždan, to je onda okej jer je (Fokina) 'domaći junak'".

Nažalost, nije to ni prvi, a izgleda, ni poslednji put da se primenjuju dvostruki aršini kad aje Đoković u pitanju...

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle poraza od Lajovića u Banjaluci, Novak Đoković je doneo odluku da ne igra na madridskom mastersu, pa je po njegovom zvaničnom programu nastupa sledeći turnir onaj u Rimu, iz masters serije 1000, a koji se igra od 10. do 21. maja.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)