KRAJ RUSKE TENISKE BAJKE: "Čudo od deteta" je ređalo nestvarne pobede, a onda... (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2023. u 20:00

NADALI su se svi kojima je Novak Đoković u srcu da će srpski teniski as formu za Rolan Garos nastaviti da podiže na turniru u Madridu, ali iako je Nole odlučio da tamo ne otputuje, bilo je i još uvek ima izuzetno zanimljivih teniskih dešavanja u španskoj prestonici.

КРАЈ РУСКЕ ТЕНИСКЕ БАЈКЕ: Чудо од детета је ређало нестварне победе, а онда... (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Najveću senzaciju dosadašnjeg toka teniske sezone 2023. priredila je jedna 15-godišnjakinja iz Rusije. Tačnije, kako je ta njena senzacija "potrajala" - ona je u međuvremenu napunila 16 godina.

Mira Andrejeva je u sedmici za nama ne samo "ostvarila prvu pobedu u VTA konkurenciji", što je samo po sebi izuzetan uspeh za nekog toliko mladog, već je savladala finalistkinju Ju-Es opena iz 2021, Kanađanku Lejlu Fernandez, o čemu su vam "Novosti" već pisale, a onda je pobedila i 14. na svetu, Brazilku Hadad Maju, i 17. na VTA listi, Poljakinju Linet...

No, dalje od osmine finala nije mogla.

Od nje je bila bolja druga teniserka sveta, Beloruskinja Arina Sabalenka, koja je za 73 minuta trijumfovala sa 6:3, 6:1 i igraće u četvrtfinalu sa Egipćankom Majar Šerif.

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Rusiji, ovu 2023. već je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u profesionalnoj konkurenciji vezala 13 uzastopnih pobeda do dolaska u Madridu, "usput"  osvojivši dve ITF V60 titule.

Ovo joj je bio prvi put u životu da nastupa u glavnom delu turnira jednog VTA nadmetanja.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle poraza od Lajovića u Banjaluci, Novak Đoković je doneo odluku da ne igra na madridskom mastersu, pa je po njegovom zvaničnom programu nastupa sledeći turnir onaj u Rimu, iz masters serije 1000, a koji se igra od 10. do 21. maja.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)