"E, NEĆU DA VAM KAŽEM ŠTA ĆEMO DA URADIMO!" Trener Reala pred dolazak u Beograd održao nikad zanimljiviju konferenciju za štampu

Novosti online

01. 05. 2023. u 19:36

PARTIZAN i Real će, posle velikih incidenata koji su obeležili njihov drugi meč Top 8 faze Evrolige igrati u Beogradu, pa i ne čudi što je pred dolazak u srpsku prestonicu trener Madriđana, Hesus "Ćus" Mateo održao zanimljivu konferenciju za štampu.

Е, НЕЋУ ДА ВАМ КАЖЕМ ШТА ЋЕМО ДА УРАДИМО! Тренер Реала пред долазак у Београд одржао никад занимљивију конференцију за штампу

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, dva dana posle neočekivanog poraza na svom terenu prošlog utorka, kada je Kevin Panter dao trojku za trijumf beogradskog kluba u poslednjoj sekundi, Real se nadao da će se osvetiti, ali je Partizan bio daleko ubedljiviji i opet nadigrao favorita usred Madrida.

Taj sportski deo priče zasenila je tuča koja se desila u 38. minutu (VIDEO). Usled nje je utakmica prevremeno završena, a Evroliga je izrekla oštre kazne. Pred dolazak Madriđana u Beograd, trener košarkaša Reala rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi, smanji na 1:2 u seriji a onda da podvig učini i u četvrtoj utakmici u glavnom gradu Srbije i zatim ispiše istoriju elitnog takmičenja.

"Zaostajemo i nije lako, igraćemo na teškom terenu i to će nam otežati stvari, tako da ćemo morati da budemo čvršći nego ikad. Niko nikad nije stigao 0:2? Za sve uvek mora postojati prvi put, a zašto ne bi sad bilo tako? Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, a ako bismo pobedili i u četvrtoj, biće i peta. Možemo da razmišljamo samo o jednoj utakmici, jer sve u svemu pobeda bi nam pomogla da se podignemo", samouveren je Mateo.


Ona kaže da njegovu ekipu čeka paklena atmosfera. 


"Atmosfera je veoma živahna, teraju vas da sumnjate u svoje mogućnosti, jer nije lako igrati pred toliko ljudi, koji su tako blizu, toliko uključeni u igru i koji toliko vibriraju i neprestano navijaju. Mi razmišljamo samo o košarci. Tamo je već jako teško pobediti i zbog atmosfere, kao i na drugim gostovanjima u Evropi. Neću da ulazim u to šta Željko Obradović ima da kaže svojim navijačima, jer ne mogu da ulazim u tuđe kuće. Ne putujemo sa više straha, razgovaraćemo i razmišljati o košarci. Desili su se incidenti koji nažalost nikada nisu smeli da se dese i sad svi moramo u svom delu posla da pričamo isključivo o košarci. Ništa se neće desiti, pričaćemo o košarci i igrati'', dodao je šef stručnog štaba Madriđana. 

Navijači Partizana na utakmici sa Realom u ligaškom delu ove sezone Evrolige / FOTO: M. Vukadinović


Bez obzira na slabe partije koje su pružili u prva dva meča i izostanak Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka zbog suspenzije, Ćus Mateo još uvek veruje u igrače.


"Doživeo sam mnoge stvari sa ovom grupom, bez sumnje, i u ovom klubu. Ne samo u košarci, dešavaju se neočekivane stvari, i u fudbalu su se dešavale stvari koje su se smatrale nemogućim. Imam poverenje u ovu grupu jer su to pokazali i ranije. Ako od nekoga možemo da očekujemo povratak, onda je to od ove ekipe. Ništa nije napisano i, čak i ako imamo veliki minus, pokušaćemo da damo sve od sebe da sutra pobedimo", istakao je Mateo.


Na pitanje ko će nadoknaditi izostanak suspendovanih Deka i Jabuselea, on odgovara da je svaka opcija moguća, ali najlogičnije je da uz Hezonju igra Korneli.


"Povremeno, čak i Rudi, koji ume u nekom trenutku da se 'preruši' u četvorku. Takođe Abalde... Cenim sve opcije, ali neću tačno da kažem šta ćemo da uradimo!", rekao je trener Reala.

Treća utakmica ove četvrtfinane serije, koja se igra dok neko ne ostvari tri pobede, na programu je u utorak od 20.30 u Beogradu. Prenos uživo možete pratiti na portalu "Novosti", na čijim sportskim stranicama vas već čeka obilje zanimljivog materijala.

Bonus video: MADRID OVAKVU CRNO-BELU SCENU NE PAMTI: "Grobari" izašli na ulice prestonice Španije, a onda... (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!