NE, NE, SAMO TO NE! Novak Đoković saznao jako loše vesti, a tiču se Ju-Es opena

Novosti online

30. 04. 2023. u 09:09

NOVAK Đoković još uvek ne zna hoće li moći da nastupa na Ju-Es openu, a ako je sudeći po najnovijim odlukama američkih vlasti i CDC (centar za kontrolu bolesti) Srbin će i ove godine propustiti turnir na Flešing medouzu.

НЕ, НЕ, САМО ТО НЕ! Новак Ђоковић сазнао јако лоше вести, а тичу се Ју-Ес опена

Foto: Profimedia

Kako sada stvari stoje primljena vakcina i dalje će biti uslov za ulazak na tlo SAD. Ovu, za sada nezvaničnu informaciju, preneli su mediji pozivajući se na najavu Američke zdravstvene komisije.

To u suštini znači, ako mera ostane na snazi, Novak Đoković neće nastupati na Ju-Es openu, ali ni ostalim turnirima američke serije.

Prva očekivanja bila su da će mere biti ukinute 11. maja. Odlukom Savezne vlade trebalo je da bude prekinuto vanredno stanje, a sa njim budu ukinute i sve zabrane koje se tiču javnog zdravlja zbog korona virusa.

Kako sada stvari stoje odluka o obaveznom vakcinisanju stranaca, koji ulaze u Sjedinjene Američke Države i dalje će biti na snazi.

FOTO: AP

U zemlju će moći da uđu samo oni koji su primili najmanje jednu dozu vakcine počev od 16. avgusta prošle godine. Jedna doza je dovoljna, prema navodima iz Zdravstvene organizacije Amerike, jer su u međuvremenu proizvedene vakcine koje pružaju bivalnetnu zaštitu.

Novak Đoković je zbog ovog pravila već propustio US open prošle godine, a kako sad stvari stoje ukoliko ne odluči da se vakciniše, a već je izjavio da to neće sigurno uraditi, prvi reket sveta neće biti ni ove godine u Njujorku.

Srbin je do sada na terenima u Njujorku u karijeri osvojio tri titule, dok je šest puta poražen u finalima.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a