BEZ OKOLIŠANJA: Novak Đoković bacio rukavicu u lice Rafaelu Nadalu!

Novosti online

09. 04. 2023. u 20:52

NOVAK Đoković je pred novim pohodom na ATP titule, počinje masters u Monte Karlu, a pred prvi meč srpski teniser je na prilično zanimljiv način pričao o Rafaelu Nadalu. I ne samo njemu, ali - o Rafi posebno.

БЕЗ ОКОЛИШАЊА: Новак Ђоковић бацио рукавицу у лице Рафаелу Надалу!

Tanjug/AP

Priču je Nole počeo na sledeći način:

- Naravno, stvari nisu iste kao pre 10 godina u smislu one vitalne energije. Niti više moram da budem na mnogo turnira na kojima intenzivno učestvujem, kao što to sada rade neki mlađi momci. Tako da... Svakako, biram gde učestvujem i na kojim turnirima želim da budem na vrhuncu forme. Grend slemovi su turniri na kojima to želim i sledeći je Rolan Gaors. Nije to nikakva tajna, tamo želim da igram svoj najbolji tenis! - "bacio je rukavicu u lice" Đoković Rafaelu Nadalu, rekorderu Otvorenog prvenstva Francuske.

Nole je jedan od retkih koji je u Parizu, na onoj čuvenoj šljaci, uspeo da pobedi Rafu i ističe da mu je dodatni motiv kada zna da je titula po koju kreće - nešto što je već osvojio:

- Kao što sam već rekao, gde god da idete, na kom god turniru da učestvujete, želite da pobedite. Mislim, to je bar moj stav već mnogo godina. A kako sam maltene sve turnire već osvojio, uvek taj podatak negde u mislima imam kada ponovo dolazim na neko nadmetanje jer, znajući da sam ga već osvoji, pomislim da to mogu ponovo - naglasio je Nole.

Uz "rukavicu", tu je i pohvala

Nije zaboravio Đoković da, džentlmenski, istakne ko je "kralj šljake", i to kada je upitan kako mu se čini to što će u Monte Karlu odsustvovati i Rafael Nadal i nedavni "broj 1" svetkog tenisa, takođe Španac, Karlos Alkaraz:

- Naravno, sa jedne strane turnir je na gubitku, a i celokupan tenis, kada Nadal ne igra, jer je on daleko najbolji igrač na šljaci svih vremena. Svi znamo koliko puta je osvajo Monako i sve druge turnire koje je igrao. Ali, sa druge strane, to i prilika, bar se meni čine, za sve nas, ostale, da kada njega nema, probamo da se probijemo što dalje i osvojimo titulu.

Rafael Nadal / Tanjug/Ap

Nova "velika trojka"

U tenisu Novak Đoković - Rafael Nadal - Rodžer Federer spadaju u trio koji je daleko iznad ostatka konkurencije, ali Nole ističe da je stigla i "sledeća generacija":

- Način na koji Karlos Alkaraz igra u poslednje vreme, a i tokom prethodnih godinu i po, govori da on jeste jedan od najboljih tenisera na svetu, o bilo kojoj podlozi da se radi. A on je pokazao da može da osvoji i grend slem, a učinio je to na betonu, iako je većina ljudi mislila da će takvu titulu najpre osvojiti na šljaci. To vam dovoljno govori koliko je kompletan igrač. Po meni, on ima sjajan mentalitet, borbeni duh, uvek se maksimalno trudi i mislim da se veoma dobro taktički prilagođava svakom rivalu. Veoma je kompletan igrač, prosto zapanjujuć. A tako je mlad. Pritom, osvežavajuća je činjenica da ljude već sada uzbuđuje njegovo rivalstvo sa Janikom Sinerom. Već tu postoje neki izvanredni dueli, uključujući nedavni u Majamiju. Mislim da će njih dvojica, uz Holgera Runea, biti vođe ove sada mlade generacije. Možda je to sledeća velika trojka - istakao je Đoković.

Karlos Alkaraz FOTO: EPA

ATP Monte Karlo - Kad i protiv koga igra Nole?

Podsetimo, Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine.

Osvajač 22 grend slem titule je slobodan u prvoj rundi, a u drugom kolu će Đoković igrati protiv zanimljivog rivala.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024