ĐOKOVIĆ DOBIO KATASTROFALNE VESTI: ATP moćnici čine sve da unište Srbina

Novosti online

24. 03. 2023. u 08:27

ATP koristi svaku priliku da sapliće Novaka Đokovića.

ЂОКОВИЋ ДОБИО КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ: АТП моћници чине све да униште Србина

M. Vukadinović

Čelnici krovne teniske organizacije jedva čekaju da Srbinu vide leđa, pa se svako pojavljivanje Karlosa Alkaraza na vrhu ATP liste dočeka sa ushićenjem ili povratak Rafaela Nadala. A naš Nole je obično glavni krivac za sve.

Amerikanci mu nisu dozvolili da igra u Indijan Velsu i Majamiju, a sada je dobio nove katastrofalne vesti od teniskih moćnika.

Naime, ATP je objavio kalendar za 2024. godinu, a na njemu trenutno nema Novakovog turnira. Do ove godine Serbia open u Beogradu, ove Srpska open u Banjaluci, a sledeće, bar trenutno, van kalendara.

Naredna godina biće olimpijska, pa je i sam kalendar izmenjen i prema prvim informacijama upravo je turnir Novaka Đokovića ispao iz konkurencije.

Održaće se ukupno 63 turnira u 29 zemalja, ali je ostavljen prostor za jedan turnir iz serije 250, pa je moguće da će se teniski moćnici ipak pokajati i vratiti Đokovićev turnir na listu. U konkurenciji je i turnir u Budimpešti.

Bitna promena je i da će se mastersi u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Rimu i Šangaju igrati po 12 dana, a borba za olimpijske medalje kreće 27. jula.

- Ima malo sportova koji su u stanju da okupljaju navijače tokom cele godine kao što je tenis. Činimo sve da stvorimo najbolja moguća iskustva za navijače i igrače, na terenu i van njega. Od Junajted kupa u Australiji do ATP finala u Torinu, biće to još jedna vatrena takmičarska sezona na ATP Turu - poručio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

Ne zna se još gde će se održati Nekst Gen ATP finale, dok će na kraju sezone Torino četvrti put biti domaćin ATP finala, a ponovo će se igrati u Aziji, konkretno Tokiju, Pekingu i Šangaju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (6)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet