NOVAK SE BORIO KAO LAV! Otkriveno šta je sve Đoković pokušao ne bi li nastupio na američkoj turneji

Novosti online

07. 03. 2023. u 22:02

NOVAK Đoković se nadao da će zaigrati na američkoj turneji, tačnije na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali zabrana je ostala na snazi, pa će srpski as propustiti pomenute turnire.

НОВАК СЕ БОРИО КАО ЛАВ! Откривено шта је све Ђоковић покушао не би ли наступио на америчкој турнеји

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta je pokušao sve ne bi li dobio izuzeće i dozvolu da se nadmeće. Metju Futerman, novinar "Njujork tajmsa", objasnio je šta je sve Nole poduzeo ne bi li mu bilo omogućeno da igra.

Podsetimo, osvajaču 22 grend slem titule je zabranjen ulazak u SAD zbog toga što je i dalje na snazi pravilo da nevakcinisani ne mogu da uđu u tu zemlju.

- Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - navodi Futerman i dodaje:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice "Title IX", ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje profesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

Ističe se i to da su dosadašnji pokušaju bili neuspešni, no oni će se nastaviti u predstojećim nedeljama. Takođe, on se sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio i još jednoj ličnosti:

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora "Tennis Channel" i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu. Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - zaključio je američki novinar.

On smatra da je neigranje Đokovića u Indijan Velsu i Majamiju veliki udarac za pomenute turnire, posebno što na istim neće biti ni Rafaela Nadala.

Zabrana ulaska za nevakcinisane u SAD je do 11. maja. Turnir u Majamiju počinje 20. marta i veoma su male šanse da se nešto promeni do tad.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili