ŠTA OVO BI?! Derbi kola TSC - Crvena zvezda iznedrio totalno neverovatna dešavanja! (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2023. u 21:15 >> 21:15

CRVENA zvezda je nastavila da niže prvenstvene pobede, no ona izvojevana u Bačkoj Topoli, u derbiju 25. kola, bila je prilično nesvakidašnja: TSC je bio bolji u većem delu utakmice, koja je bila prekinuta na čak 45 minuta, a konačan rezultat glasio je 1:2.

ШТА ОВО БИ?! Дерби кола ТСЦ - Црвена звезда изнедрио тотално невероватна дешавања! (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Samo što su se fudbaleri rastrčali po terenu posle prvog sudijinog zvižduka, a polovina njih nije stigla ni da pipne loptu, struja je na "TSC areni" nestala. Jednom, pa drugi put ubrzo zatim, a onda i treći put. Svaki put bi se i 4.500 gledalaca na tribinama, i mnogo više njih uz TV ekrane, pitali da šta se dešava i da li će se uopšte igrati, a odgovor je stigao nedugo zatim.


Problemi sa trafo-stanicom koja napaja pomenuti moderan sportski objekat doveli su do toga da osvetljenje ne bude dovoljno dobro, odnosno da nestane čim bi proradilo kako treba, pa je doneta odluka da se aktivira agregat, a u slučaju da i on zakaže, da se meč odigra u sutrašnjem dnevnom terminu.


U vreme kada je prvo poluvreme trebalo da se završava, meč je tek počeo da se odvija, i to - prilično burno. Samo što je TSC promašio prvu priliku, Aleksandar Pešić je dao prvi od svoja dva gola.


Zvezdin napadač je u 20. minutu s desne strane dobio loptu od Bukarija u polu-kontri gostiju, zatim je vešto nadmudrio Arađnela Stojkovića, poslavši loptu s jedne strane rivala, a pretrčavši ga s druge, da bi sve "začinio" šutiranjem spoljnom stranom kopačke - čime je doneo 0:1 u korist aktuelnog šampiona Srbije u fudbalu.
 

A onda, nova porcija nestvarnih dešavanja na stadionu TSC-a.


Domaćin je sa svih strana "pritisnuo" branioca titule, ali je promašivao i sa dva metra (Ivan Milosavljević), i sa metar nije uspeo da ugura loptu u gol gostiju ("krivac" je bio iskusni Dragović, intervenišući ispred Ratkova), a sve je začinio 19-godišnji defanzivac Crvene zvezde Stefan Leković, kada je usled izletanja Borjana van kaznenog prostora uspeo da pred gol-linijom izbije loptu i spasi Beograđane kapitulacije.

Samo što je počeo drugi deo meča, Zvezdin mat u tri poteza doneo joj je uvećanje prednosti.

S desne strane je "iz prve" odigrao Vigo ulevo ka sebi, ka Kangvi, a ovaj iskosa uputio loptu ka sredini šesnaesterca. Tu se Pešić izvukao, pobegavši čuvaru, i odmah desnicom uputio udarac u donji desni ugao. Kao i u prvom poluvremenu, i ovaj njegov šut je bio precizan.

 

Ni to nije sputalo TSC. Igrali su izvrsno domaćini, nastavili sa napadima, a u prilično borbenom duelu jedini i dali gol do kraja utakmice.

Igrao se 70. minut kada je Luka Ilić sa centra proigrao desno od sebe Ratkova, a ovaj se stuštio ga Zvezdinom šesnaestercu i sa oko 14, 15 metara šutirao pod prečku - Milan Borjan nije imao nikakve šanse.

 

Do kraja ovog duela, viđene su i povrede Borjana, koji je i pored bolova u vratu, sa jedno vreme iskrivljenom glavom u levu stranu, branio (i odbranio mrežu u dva navrata), viđeni su i borbeni dueli na sredini terena, i veći broj pokušaja domaćih, ali bolje prilike gostujućih igrača.

A nakon što je 19-godišnji Veljko Ilić u nekoliko navrata zaustavio Pešića i drugove, dva sata i 45 minuta od prvog zvižuda sudije Miloša Milanovića spuštena je zavesa na ovu fudbalsku predstavu, jednu od najuzbudljivijih u ovom prvenstvu Srbije u fudbalu.

Tabela Superlige Srbije u fudbalu

 

KRAJ! TSC - Crvena zvezda 1:2

90' - Žuti karton za Kataija zbog protesta

90' - Opseda Zvezda gol rivala, Pešiću Veljko Ilić brani udarac s pet metara, a u nastavku Katai šutira preko prečke domaćih! Još četiri minuta će se igrati...

90' - Igraće se sedam minuta nadoknade sudijskog vremena.

88' - Prilika za 1:3, Pešić je dobro šutirao, mladi Ilić mu odbranio taj pokušaj iskosa s leve strane!

83' - Slavoljub Srnić menja Bukarija u ekipi Zvezde.

80' - Katai je u prodoru šutirao blago iskosa s leve strane, gađao je dalji donji ugao gola rivala, a 19-godišnji Veljko Ilić je zaustavio taj udarac.

77' - Evo i kako je Zvezda primila pomenuti gol. Milan Borjan i nije imao mnogo šanse da odbrani ovakav udarac:

 

74' - Izmene u TSC-u. Mirčevski ulazi, Milosavljević izlazi. Vukić menja Stojkovića.

71' - Pogodak je priznat, prepolovio je domaćin vođstvo prvaka Srbije.

70' - Gol! TSC je smanjio zaostatak na 1:2! Luka Ilić je sa centra proigrao desno od sebe Ratkova, a ovaj se stuštio ga Zvezdinom šesnaestercu i sa oko 14, 15 metara šutirao pod prečku! VAR provera u toku, da se utvrdi da li je strelac bio u ofsajdu kada mu je upućena lopta.

69' - Irakli Azarov ulazi, Mitrović napušta teren, a Aleksandar Katai je zamenio Kangu u ekipi Zvezde.

66' - Nastaviće Mitrović da igra, ipak. Ali, ne zadugo - sprema mu se izmena.

65' - Posle Borjana, na povredu ramena žali se i njegov saigrač, Stefan Mitrović

62' - Prekid je potrajao dva minuta, Borjan je nastavio da igra, ali Borjan drži glavu nagnutu u levu stranu - i tako brani! Neverovatne scene... I, na sve to, u 30 sekundi uspeva da uklizavanjem spreči Ratkova da ga savlada, da bi potom udarac (iznova nedovoljno snažan) ukrotio hvatanjem lopte.

59' - TSC konstantno pokušava da bude opasan po gol Zvezde, no nema onako uspešnih akcija domaćih kao u prvom poluvremenu, nakon vodećeg gola crveno-belih. Sada su uspeli da upute udarac, ali nedovoljno snažan da bi se savladao Milan Borjan. Golman Zvezde je, međutim, ostao posle te intervencije da sedi na travi. Ukazuje mu se pomoć, izgleda da je vrat ili rame povredio prilikom odbrane. On je loptu uhvatio, ispucao, pa se onda spustio na tlo.

54' - Izmena u Zvezdi, Veljko Nikolić ulazi umesto Kingsija Kangve, asistenta za drugi gol gostiju.

51' - Evo i kako je Zvezda dala gol za vođstvo od dva razlike:

 

47' - Bio je to mat u tri poteza. S desne strane je "iz prve" odigrao Vigo ulevo ka sebi, ka Kangvi, a ovaj iskosa uputio loptu ka sredini šesnaesterca. Tu se Pešić izvukao, pobegavši čuvaru, i odmah desnicom uputio udarac u donji desni ugao. Kao i u prvom poluvremenu, i ovaj njegov šut je bio precizan.

46' - Gol! Opet Aleksandar Pešić - 0:2!

46' - Drugo poluvreme je počelo. U ovim trenucima utakmica je trebalo da se završava, ali zbog 45-minutnog prekida usled problema sa strujom, tek sada je na red došao drugi deo utakmice.

Kraj poluvremena. Zvezda vodi 0:1, ali TSC je odigrao prilično bolje,  imao sedam šuteva, a tri u okvir gola (Zvezda 5/1), stvorio je domaćin odlične prilike za promene rezultata, ali on je ostao takav kakav jeste nakon majstorije Pešića.

45' - Još jedna velika šansa za TSC! Izvanredno "dubinsko" dodavanje za Ratkova nateralo je Zvezdinog kapitena da istrči van kaznenog prostora. Borjan je uspeo da izbaci loptu, ali, uklizavanjem, nju je poslao samo na oko 40-ak metara od svoje nezaštićene mreže. Tamo ju je Stojković prihvatio, a sve odlično ispratio novi član Zvezdine defanzivne linije, 19-godišnji Stefan Leković, koji je uspeo da šut pomenutog igrača TSC-a zaustavi na metar, dva od praznog gola. Burno je to proslavio mladi fudbaler, okrenuvši se ka "delijama" dok je lopta još bila u igri, a koji sekund kasnije i još burnije, kada je ona napustila teren.

42'  - Nova dobra prilika za domaće! Ratkov je šutirao sa 6-7 metara nakon što mu se lopta pred noge odbila posle dobrog dodavanja njegovih klupskih kolega. Borjan je odbranio, a Zvezdini fudbaleri se pitali zašto nije dosuđen ofsajd. Da se mreža zatresla, VAR bi, svakako, "pregledao" ovu situaciju, a ovako se meč nastavlja.

37' - U rezultatu je 0:1, u dobrim prilikama 3:1, a u žutim kartonima od sada 2:2. Ćalušić je opomenut u ekipi TSC-a.

34' - Kakva šansa! I kakva odbrambena reakcija! Dragović interveniše ispred Ratkova, na metar od Zvezdinog gola posle "povratne" lopte nakon kornera. Jako je blizu bio igrač TSC-a da loptu ubaci u mrežu, ali se na pravom mestu našao iskusni defanzivac Zvezde.

30' - Žuti karton za Srđana Mijailovića, usled grubog prekršaja kojim je zaustavio kontranapad rivala. To je druga javna opomena za igrače gostujuće ekipe, prvu je dobio Kanga.

27' - Nova velika prilika za TSC. Luka Ilić je dobro proigran s leve strane, ali je sa 12, 13 metara poslao loptu "nebu pod oblake". Bolje igra domaćin u ovim trenucima, ali gosti su ti koji vode.

26' - Nije iskoristio Milosavljević zicer posle dodavanja Đakovca, a ovako je prethodno Pešić doneo Zvezdi rezultatsku prednost:

 

24' - Neverovatan promašaj! Ivan Milosavljević sa samo dva metra nije uspeo da pogodi mrežu Zvezde, nakon što je proigran s levog krila! Šta se sve danas dešava u Bačkoj Palanci...

Aleksandar Pešić slavi gol protiv TSC-a u Bačkoj Topoli / FOTO: FK Crvena zvezda

21' - Aleksandar Pešić je s desne strane dobio loptu od Bukarija u polu-kontri gostiju, zatim vešto nadmudrio Arađnela Stojkovića, poslavši loptu s jedne strane rivala, a pretrčavši ga s druge, da bi sve "začinio" šutiranjem spoljnom stranom kopačke - čime je doneo 0:1 u korist aktuelnog šampiona Srbije u fudbalu.

20' - Gol! Aleksandar Pešić dovodi Zvezdu u vođstvo! 

19' - Prva prilika na utakmici. Dobar nalet TSC-a po levom krilu, a nakon centaršuta je Cvetković na drugoj strani napada domaćih ostao sam, no volej koji je uputio bio je prilično neprecizan. 

14' - Zbog neopreznog starta žuti karton je dobio i Zvezdin Gelor Kanga.

11' - Borba se odvija na sredini terena, što baš i ne oduševljava nešto manje od prvobitnih 4.500 gledalaca (deo publike je otišao sa stadiona tokom 45-minutnog prekida).

8' - Prvi žuti karton na meču, i to za bivšeg člana Omladinske škole Crvene zvezde, Luku Ilića, koji je rukom udario u lice Srđana Mijailovića, tokom borbe za loptu. 

6' - Zasad TSC ima blagu inicijativu, ali još uvek bez šuta kojim bi se nagovestila promena početnog rezultata.

19.22 - Meč je nastavljen. U toku je je četvrti minut igre (a trebalo bi da je početak 15-minutnog predaha između dva poluvremena)

39' - Prema najnovijim informacijama, susret će uskoro biti nastavljen (zagrevanje je u toku) ali u slučaju da struja, koju sada obezbeđuje agregat, opet nestane, definitivno će se utakmica nastaviti u sutrašnjem danu.

36' - Igrači se polako vraćaju na teren. Posle novog zagrevanja, meč će biti nastavljen.

36' - Iz Crvene zvezde je medijima saopšteno da će se utakmica igrati.

TSC Arena tokom prekida utakmice između domaćina i Zvezde / FOTO: FK Crvena zvezda

33' - Milan Borjan, kapiten Crvene zvezde, je izašao iz svlačionice do igrača TSC-a, koji su se nalazili uz teren, poragovarao sa njima, a onda su se svi uputili u svlačionicu.

32' - Kako Arena sport saopštava sa lica mesta, problem je u trafo-stanici koja je zadužena za snadbevanje stadiona strujom, te je uključen agregat. Imajući u vidu da on možda neće izdržati svih 90 minuta, a da svih reflektori rade sa 100% snage, na klubovima je da se pismeno izjasne da li će se meč danas igrati ili, u suprotnom, da se odigra sutra u dnevnom terminu.

31' - Igrači su izašli iz svlačionica, ali nisu na igralištu, već tik uz teren. 

17' - Reflektori se polako pale (opet), ali svi igrači su napustili teren... Pitanje je da li će se ovaj meč uopšte igrati danas. Ali, da ostavimo to sudiji Milošu Milanoviću, delegatu, predstavnicima klubova...

Delije tokom prekida utakmice FK TSC - Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

15' - Navijači Zvezde pale baklju, trenutno jedino svetlo na "TSC areni".

15' - Sada je pa potpuno nestala struja!

12' - Meč je drugi put prekinut, sudija Milanović odlazi do delegata i predstavnika dva kluba (u pitanju su Borislav Banjac i Goran Negić), da se vidi šta i kako dalje. Reflektori rade normalno i dalje, ali činjenica da je struja dvaput nestajala dovodi u pitanje dalje odigravanje utakmice, jer nema garancija da se ti problemi neće nastaviti. Nadamo se, kao i 4.500 navijača na krcatim tribinama, da će sve biti u redu.

11' - Opet je nestala struja, i to na nekoliko sekundi. Sudija se konsultuje sa delegatom šta da se radi. Trenutno je vidljivost dobra, reflektori su, prosto, nastavili da rade normalno, za razliku od prvog nestanka struje.

9' - Posle pet minuta prekida, utakmica se nastavlja

7' - Kao da se polako "popravlja vidljivost". Igrači, ipak, nisu napuštali igralište, već bili okupljeni blizu ulaza u svlačionice. Sada su se vratili na teren, zagrevaju se, a arbitar razgovara sa predstavnicima oba kluba.

4' - Meč je prekinut! Struja je nestala na "TSC Areni", a kada je snabdevanje električnom energijom nastavljeno, - gotovo da svaki drugi od reflektora ne radi. Sudija Miloš Milanović zove sve igrače da napuste teren.

3' - Problemi sa strujom na stadionu TSC-a. Reflektori se polako gase!

1' - U prvom minutu se u dobroj poziciji našao Ratkov, napadač domaćih koji je na "meti" Zvezde, ali je njegovu nadu da će postići gol osujetila podignuta zastavica za ofsajd, u kome se našao "za dlaku".

18.34   - Utakmica je počela, i to uz zakašnjenje od četiri minuta, jer je, izgleda, bila problematična komunikacija na relaciji arbitri na terenu - VAR soba.

18.25 - Sastavi ekipa: 

TSC: V. Ilić - Cvetković, Stojković, Stojić, Ćalušić, Petrović - Đakovac, Radin, Milosavljević - L. Ilić, Ratkov

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Leković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Kangva, Mitrović - Pešić

Ekipa iz Bačke Topole je jedna od samo tri u Srbiji koje su ove sezone ostale neporažene od crveno-belih. Prvi meč u Beogradu završen je rezultatom 1:1, a imajući u vidu da je domaćin odličan na svom terenu (samo dva poraza ove sezone), te da je lider prvenstva oslabljen za neigranje Aleksandra Kataija, Nemanje Milunovića i Strahinje Erakovića, sigurno da Zvezdu ne čeka lak posao.

Spektakl u najavi

Tribine stadiona "TSC Arena" biće ispunjene do poslednjeg mesta jer je publika uverena da će uživati u dobroj fudbalskoj predstavi.

- Ulaznice na stadion su rasprodate još pre nekoliko dana i igrači oba tima će imati veliku podršku na utakmici za koju verujem da će biti pravi spektakl. Zvezda je aktuelni, a i novi šampion, imaju veliku bodovnu prednost i ja im čestitam na novoj tituli. O njihovoj igri i kvalitetu pojedinaca se sve zna. Dominantni su godinama unazad i za nas je najveći mogući izazov i čast da se takmičimo sa takvom ekipom. Videćemo u kojoj meri možemo da im pariramo i koliko smo sposobni da nametnemo svoj način igre i da se sa njima nadmećemo "onako muški" - rekao je trener TSC-a, Žarko Lazetić.

Svestan je strateg tima iz Bačke Topole ko mu dolazi u goste. Zvezda u ovaj meč ulazi motivisana posle pobede u večitom derbiju.

- U preostalim utakmicama Crvena zvezda će sigurno igrati mnogo rasterećenije i samim tim će nekome možda davati mnogo golova, dok će nekada biti umorniji i neće im se igrati. Naravno, sada će mnogo zavisiti i od nas, od našeg stava i spremnosti da se što duže nadmećemo na njihovom nivou. Da su visok nivo i klasa iznad pokazali su i igrama u Evropi. Imaju trenera koji radi fenomenalan posao i kome je uspelo da se nametne posle legende kakav je njegov prethodnik Deki, a to nije lako. Dobijaju utakmice, pobeđuju i u derbiju, primili su samo osam golova u celoj sezoni i po tome kao i po njihovoj igri se vidi šta žele i koliko su timski i individualno opasni. Pred nama je veliki izazov kao i velika prilika. Momcima sam rekao da je pred njima utakmica za uživanje, nadmetanje i takmičenje na kojoj će videti koliko su spremni - zaključio je Lazetić.

BONUS VIDEO: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!