"PRIJATELJU..." Novak Đoković izgubio, pa na provokaciju odgovorio kako novinar nije ni sanjao!

Novosti online

03. 03. 2023. u 20:38

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, a potom je usledila vrlo interesantna konferencija za štampu.

ПРИЈАТЕЉУ... Новак Ђоковић изгубио, па на провокацију одговорио како новинар није ни сањао!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, posle čega je srpski as izašao pred predstavnike "sedme sile".

Nakon razgovora o samom porazu, Nole je usmeren na priču o - Rafaelu Nadalu.

Razlog za to je činjenica da će, usled činjenice da je Tejlor Fric u četvrtak ušao u polufinale turnira u Akapulku, Rafa prvi put od aprila 2005. biti van Top 10 ATP liste. Dakle, posle čak 912 nedelja...

Nole je, kao pravi gospodin, odao poštovae velikom rivalu na ovom istorijskom ostvarenju, rekavši:

- To je neverovatan niz održavanja na samom vrhu. On je po tome poznat već godinama. Da, za njega imam samo puno poštovanje. Biti skoro 20 godina u Top 10, to je nečuveno, iskreno govoreći - započeo je Đoković.

Svetski "broj 1" je priznao da je impresioniran sposobnošću Španca da ostane na vrhu i pored nekoliko povreda koje su ga zadesile tokom pomenutih 18 godina boravka među desetoricom najboljih:

- To govori o kvalitetu njegovog tenisa, toj doslednosti iz godine u godinu, da igra dobro na svim podlogama. Još i te povrede, a bilo je takvih koje su ga udaljavale sa ATP turneje, ponekad i na šest meseci. I opet, ostajao je u vrhu. Skidam kapu na tome - rekao je Nole.

Kada će se Novak i Rafa ponovo sastati, pravo je pitanje. Nadal još nije objavio kada se vraća tenisu, Đoković još uvek ne zna da li će moći na američku turneju, pa će se izgleda možda nadmetati tek kada na red dođe deo sezone koji se održava na terenima sa šljakom. A Nadala, zbog dominacije na Rolan Garosu i zovu "kraljem šljake".

I, baš na tu temu desila se provokacija na konferenciji za štampu u Dubaiju.

Naime, upitan šta misli da li bi mogao da pobedi Rafaela Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi (šljaci) i da li se raduje tom susretu, Đoković se samo osmehnuo i novinaru odgovorio:

- Prijatelju, da ne postoji ta mogućnost, ja ne bih ni igrao tenis - rekao je osvajač 93 titule.

Novak Đoković - Rafael Nadal & Rodžer Federer, međusobni učinak

Nakon što je Nole nedavno osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. godine), a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Što se Federera tiče, Nole je duele s njim završio posle tačno 50 mečeva i "dobio" slavnog Švajcarca sa 27:23 kada se računaju pobede.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju