PA, SADA JE SVE JASNIJE: Evo zašto je Novak Đoković izgubio od Danila Medvedeva u Dubaiju

Novosti online

03. 03. 2023. u 18:40

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, ali se "pobrinuo" i Nole.

ПА, САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНИЈЕ: Ево зашто је Новак Ђоковић изгубио од Данила Медведева у Дубаију

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, posle čega je pogled na statistiku bio dovoljan da se uoči ogromna razlika u jednom parametru.

Neiznuđene greške u polufinalu turnira ATP Dubai
Danil Medvedev Novak Đoković
12 38

Nole je do ovog ogromnog broja neiznuđenih grešaka došao iz dva razloga.

Razlog za poraz broj 1: Bolje pripremljen rival

Najpre, "krivac" za ovoliko Noletovih grešaka bila je izuzetna fizička pripremljnost Rusa. A u okviru nje, pokretljivost koja mu je omogućavala da u dva, tri momenta zadivi svet kako je stizao do loptice, naročito kada bi Srbin "skratio" udarac. 

Ti momenti su doveli do toga da se razmene udaraca produžavaju, a Novak, u potrazi za drugim rešenjima, poklekao pred mlađim i ovoga puta spremnijim suparnikom.

Razlog za poraz broj 2: Ogromna agresivnost u potrazi za preokretom

Drugi razlog za više nego trostruko veći broj neiznuđenih grešaka je ogromna agresivnost kojoj je Nole pribegao kada je video šta je sve Medvedev kadar da "vrati".

Srpski teniser je usled te veće agresivnosti imao i više direktnih poena (26 naspram 20), ali je zbog ranog zaostatka (1:3 u prvom setu, pa brejk na startu drugog) stalno morao da "juri rezultat" što, psihički, otežava ionako težak posao.

Za pohvalu je, naravno, trud koji je Nole uložio, jer onih 38 neiznuđenih grešaka nisu bile prilikom laganih razmena sa osnovne linije, već tokom Đokovićeve "potere" da poene osvaja što više i što brže, ali... 

Protiv ovako raspoloženog Medvedeva, bilo je potrebno i nešto više, a ne samo ogroman trud.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna