ŽESTOKA PRETNJA BRITANCIMA: Ako kaznite Ruse, crno vam se piše

Novosti online

03. 03. 2023. u 12:03

Ukoliko ruskim i beloruskim teniserima i ove godine ostane zabranjeno učešće na Vimbldonu i turnirima koji se igraju u Velikoj Britaniji, ATP i VTA spremni su da reaguju još snažnije nego prethodne godine.

ЖЕСТОКА ПРЕТЊА БРИТАНЦИМА: Ако казните Русе, црно вам се пише

FOTO: Tanjug/AP

Organizacije su zapretile oduzimanjem turnira koji prethode najprestižnijem grend slemu uz velike novčane kazne, a na tu pretnje je burno reagovao Danijel Evans, britanski teniser.

- Bilo bi tužno da turnir u Kvinsu bude isključen. Nisam ljubitelj pretnji. ATP ne bi trebalo da baca kamenje. Kvins je jedan od najprestižnijih turnira na turneji i uradio je mnogo za ATP. Ja sam veliki zagovornik ATP-a, oni rade sjajne stvari, ali mi moramo da vodimo razumne razgovore. Ne mislim da je pretnja LTA oduzimanjem licence za ove događaje način na koji će se to rešiti“, poručio je Evans.

Naime, ATP i VTA kazne za Britansku tenisku federaciju (LTA) i Ol Ingland tenis klub (AETLC) biće novčano prepolovljene na 500.000 funti ukoliko ruski i beloruski teniseri i teniserke budu dobili dozvolu da igraju u Velikoj Britaniji, međutim, ako zabrana ostane na snazi, ove organizacije ne samo da će tražiti milion dolara, već će otkazati turnire u Kvinsu i Istburnu zbog diskriminacije na osnovu nacionalnosti.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić