KO JE ŠARLI I U ČEMU JE NJEGOVA TAJNA? Ovo je Novakov "novi brat", koga je Đoković prvo zgrabio u loži kada je osvojio Australijan open

Novosti online

31. 01. 2023. u 20:10

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, a na tom grend slem turniru, na kome je Srbin izjednačio rekord koji je dosad samostalno držao Rafael Nadal, sa 22 trofeja s najvećih teniskih nadmetanja, u loži je bio i momak koji prethodnih godina tamo nije boravio. Ko je on?

КО ЈЕ ШАРЛИ И У ЧЕМУ ЈЕ ЊЕГОВА ТАЈНА? Ово је Новаков нови брат, кога је Ђоковић прво зграбио у ложи када је освојио Аустралијан опен

Ilustracija / Tanjug-AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023. osvojio pobedivši u finalu Cicipasa, a odmah po završetku tog meča, srpski as je otrčao ka "svojoj" loži i tamo vrlo emotivno proslavio veliki, važan trijumf.

A tik uz njega stajao je - jedan mladi Španac.

Kog čak i španski mediji nazivaju "novim Noletovim bratom".

U pitanju je Karlos Gomez-Erera, a njega je na prilično zanimljiv način predstavio portal "Espanjol", čiji tekst vam "Novosti" prenose u celosti:

Gomez-Erera, Španac koji je zadobio Đokovićevo poverenje u Marbelji i sada radi u njegovom timu

"Novak Đoković poznaje Karlosa Gomez-Ereru više od deceniju, a sada ga je u Australiji prvi put stavio u ložu sa svojim stručnim štabom.

Kada je 29. januara Novak Đoković (Beograd, Srbija, 1987) deseti put krunisan na Australijan openu, proslavio je to emotivno, skokom u ložu u kome je bio njegov tim. Tu je bio i njegov trener, Hrvat Goran Ivanišević, zatim jedan od njegove braće, Marko, ali prva osoba koju je zgrabio bio je Španac: Karlos Gomez-Erera (Marbelja, 1990).

Karlos je debitovao u Australiji u Đokovićevom štabu. Pratio ga je do titule u Adelajdu, a onda isto tako i tokom ove dve nedelje u Melburnu, gde je Open i održan. Njegovo uvrštavanje u tim je jedna od onih novosti koje je srpski trener i najavio za 2023.


Priča između Noleta i Karlosa (poznatog kao Šarli, za prijatelje) počela je pre mnogo vremena. Najpre na terenima, a onda izvan njih, sve dok momak iz Marbelje nije postao maltene novi brat za broja 1 svetskog tenisa. Verni štitonoša koji je od ove godine počeo da ga prati na turnirima.

Karlos Gomez-Erera grli Novaka, koji plače na ramenu majke, Dijane Đoković posle osvajanja Australijan opena 2023 / Foto: Tanjug/AP

Karlos Gomez-Erera je profesionalni teniser, a iako nikada nije uspeo da se probije među 200 najboljih u pojedinačnoj konkurenciji, bio je 195. u dublovima. Ipak, poslednji turnir na kome je učestvovao, čelendžer, održan je još u oktobru i izgleda da je Karlos prihvatio ulogu u Đokovićevom timu, kao podrška Ivaniševiću, a uz Noletovog brata, što je takođe jedna od novina u 2023. godini.

On je ranije bio Đokovićev sparing partner, a jednom čak i kolega u dublu. Upoznali su se pre više od deset godina u Madridu, tokom tamošnjeg mastersa. Karlos je od detinjstva imao sjajan odnos sa Manolom Santanom, tadašnjim direktorom turnira i osobom koja mu je otvorila vrata događaja. Tu je upoznao mladog Đokovića, koji još nije bio ostvario maltene ništa, naspram onoga što je ostvario u godinama koje su potom usledile.

Od Madrida do Marbelje. Grad Karlosovog rođenja je ujedno sada Novakov drugi dom. Bio je to logičan korak za Đokovića, koji je prethodno živeo u Monte Karlu. Sa decom se preselio u mesto u kome su već živela njegova dva brata, Marko i Đorđe. Na Kosta del Solu je već nekoliko godina i ima vilu koja se procenjuje na 10 miliona evra.

Đoković je ranije već provodio neko vreme u Marbelji, trenirao je u Puente Romano klubu. To je centar koji je nekada vodio Santana, još jedna teniska ličnost koja se u pomenuti grad doselila, a sada to vodi Pepe Imaz, guru srpskog tenisera. To je, ujedno, i radno mesto Marka Đokovića. Gomez-Erera često trenira tamo, što je i dovelo do toga da iskuje snažan odnos sa većim delom Đokovićevog 'unutrašnjeg kruga', odnosno njemu najbližih ljudi.

Zajedno u dublu

Karlos je bio jedan od gostiju na privatnoj svadbi Novaka Đokovića i Jelene Ristić koja je 2014. godine održana na Jadranskom moru. Te iste godine, momak iz Marbelje i Srbin su igrali u dublu po prvi put, u Dubaiju, gde su ih pobedili Poljak Tomaš Bednarek i Čeh Lukas Dluhi.

Đoković i Gomez-Erera su 2021. igrali poslednji put zajedno, na Majorka openu. Pobedili su u tri meča, domogli se finala, u kome potom nisu ni nastupili usled povrede Španca. Njih dvojica su zatim učvrstila svoj odnos prošle godine, koju je obeležila pandemija, alii odbacivanje Noleta zbog njegovog antivakcinalnog stava i zaboravljanja od strane teniske elite svih onih koji nisu njeni članovi, kao što Karlos to nije bio.


Gomez-Erera je, takođe, igrao neke turnire zajedno sa Markom Đokovićem, godinu dana mlađim od njega.

A vrlo je u bliskim odnosima i sa Noletovim mlađim bratom, Đorđem, na čijem venčanju je bio prošlog septembra i čestitao mu na društvenim mrežama sa emotivnim 'mali brate' pozdravom.

Đorđe je, takođe, direktor beogradskog ATP turnira, gde je Karlos igrao ranije, u kvalifikacijama, zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

Dakle, još jedan iz "Đoković klana". 

Sledeći događaj na kome će Srbin igrati je ATP 500 Dubai, koji se održava od 27. februara do 4. marta. Videćemo da li će Gomez-Erera biti u Noletovoj loži i tada, ili je rezervisao svoje prisustvo samo za određene momente u ovoj sezoni. Ono što je već sada jasno, to je da je Karlos jedan od onih koji su zadobili poverenje najboljeg tenisera ovog trenutka, a možda i u istoriji", zaključuje se u pomenutom tekstu.

 

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti