"STEFANOSE, VIDIMO SE ZA DVA DANA" Đoković poslao poruku Cicipasu, govorio o finalu Rolan Garosa i porodici!

Novosti online

27. 01. 2023. u 12:25

NOVAK Đoković je 10. put ušao u finale Australijan opena, a do njega je došao nakon sjajne borbe protiv Tomija Pola. Nakon meča Srbin nije krio zadovoljstvo, dotakao se meča u finalu Rolan Garosa protiv narednog protivnika.

СТЕФАНОСЕ, ВИДИМО СЕ ЗА ДВА ДАНА Ђоковић послао поруку Циципасу, говорио о финалу Ролан Гароса и породици!

Tanjug/AP

Đoković je na početku zahvalio navijačima.

- Podrška mi puno znači. Posebno u ovoj fazi karijere. Potreban mi je taj motor. Hvala im na podršci. Drago mi je što imam dovoljno gasa da igram na najvećem i najboljem terenu na svetu, rekao je Novak.

Upitao ga je Džim Kurijer o formi.

- Sjajna je, na 110 posto sam, rekao je Đoković, a potom ga je Kurijer prekinuo, okrenuo se ka drugoj strani terena i rekao: "Cicipase, ugasi televizor, ne treba ovo da čuješ", pa ponovo upitao Đokovića da mu da pravi odgovor:

- Stefanose, vidimo se za dva dana. Ne možeš u završnici turnira da budeš svež kao na početku turnira. Mnogo je rada potrebno da bismo bili u spremni za igru u pet setova. Iskustvo pomaže. Velika je bitka igrati protiv sebe i protivnika. Između poena nema mnogo vremena. Obojica smo imali "teške noge" (Novak i Tomi Pol prim. aut.) u prvom setu. Drago mi je što sam sačuvao nerve u završnici prvog seta. Srećan sam što sam prošao u finale.

Tanjug/AP

Na današnji dan pre tačno 15 godina Đoković je igrao prvo finale u Australiji, upitan je, da li je očekivao ovakvu dominaciju nakon toliko godina?

- Imam živahnu maštu, ali nisam očekivao da će ovako da se razviju stvari. Trudim se da uživam u svakom trenutku. Znam da bez moje porodice i mog tima ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Ovo je individualni sport. Odgovorni smo za sve na terenu, ali bez tima ne bih to mogao. Oni su iz dana u dan sa mnom. Ovo je njihov uspeh koliko i moj.

U finalu navijače očekuje revanš Rolan Garosa od pre dve godine.

- Pobedio sam taj meč, tako da su mi sećanja pozitivna. Gubio sam 2:0 u setovima. To je prvi put da sam se u finalu grend slema vratio nakon 2:0. Emotivna i fizička borba je bila. Poštujem Stefanosa mnogo. Zanimljiv je momak, sa svojim interesima i zanimanjima van terena, očekuje nas teška borba na terenu, poručio je Srbin.

Ulog je veliki, pobednik nosi prvo mesto.

- Osvajanje grend slema i biti prvi na svetu je najveći uspeh koji teniser može da ima, videćemo šta će se dogoditi, rekao je Novak Đoković nakon meča!

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)