ĐOKOVIĆ NASMEJAO IZJAVOM O CICIPASU: Novak zaboravio kako je osvojio Rolan Garos 2021! "On nikad nije igrao finale grend slema, zar ne?"

Novosti online

23. 01. 2023. u 16:35

NOVAK ĐOKOVIĆ je ubedljivom pobedom protiv Aleksa de Minora obezbedio četvrtfinale Australijan opena gde ga čeka Andrej rubljov. Ukoliko prođe tu, do sada najozbiljniju, prepreku na putu do 10. titule u Melburnu čeka ga jedan od dvojice Amerikanaca, tomi Pol ili Dženson Bruksbi, a projektovani protivnik u finalu je Sttefanos Cicipas.

ЂОКОВИЋ НАСМЕЈАО ИЗЈАВОМ О ЦИЦИПАСУ: Новак заборавио како је освојио Ролан Гарос 2021! Он никад није играо финале гренд слема, зар не?

FOTO: AP/Tanjug

Ako do tog očekvianog finala zaista i dođe biće to istovremeno i borba za prvo mesto na ATP listi pošto će osvajač turnira sa tih 2000 bodova preskočiti sadašnjeg broja jedan Karlosa Alkarasa.

Noletu bi to bio sedmi put da dolazi na čelo ATP karavana, dok bi grčki teniser to ostvario prvi put i tako postao 29. Broj 1 u istoriji kompjuterskog određivanja najboljeg. 

Naravno, i cicipas mora da pređe dve prepreke do tog susreta. prva je Čeh Jirži Lehečka, a druga pobednik duela Karen Hačanov - Sebastijan Korda.

Bio bi to 13. duel Đokovića i Cicipasa, a drugi u finalima nekog turnira iz kategorije grend slemova. Prethodno su se borili za Trofej musketara na Rolan Garosu 2021, kada je Novak došao do drugog Grend slema karijere posle preokreta - 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Foto: AP

Međutim, upitan, posle pobede nad Aleksom de Minorom u osmini finala, kako se oseća kao jedini četvrtfinalista koji je osvajao neki grend slem, Nole je odgovorom ukazao da je potpuno zaboravio na ovaj finalni meč - ili bar ko mu je u njemu bio protivnik!

- Laska mi to što sam jedini od preostalih četvrtfinalista osvajao grend slemove, ali ne mislim da će mi to biti od velike koristi, iskreno. Možda u izvesnoj meri meni nešto i znači, ali ne i ostalim momcima. Recimo, Cicipas je najiskusniji od preostalih četvrtfinalista, već je nekoliko puta igrao u završnici grend slemova, iako nikad nije igrao finale, ako se ne varam - rekao je Novak.

Novinar indijskog portala Sportskeeda Musab Abid ga je odmah ispravio:

- Ti si ga pobedio na Rolan Garosu pre dve godine, bio je to odličan meč i tvoj povratak.

Na to se Novak izvinio uz smešak, a onda pojasnio šta je zapravo hteo da kaže.

- Da, u pravu ste. Moja greška. Hteo sam da kažem da je spreman za osvajanje titule, a kako igra u poslednje vreme, sve je bliži tome - opravdao se za ovaj lapsus Nole.

Cicipas će u utorak itgrati protiv Lehečke za plasman u svokje šesto grend slem polufinale, a treće uzastopno u Melburnu. Taj meč poslednji je na programu na Rod Lejver areni.

BONUS VIDEO - Nepoznati Australijan open

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)