PALA ODLUKA! Novak Đoković igra za "sokolove"

Novosti online

28. 11. 2022. u 08:46

NOVAK Đoković je završio sa takmičarskim nastupima u 2022. godini, ali će se uskoro naći u jednoj novoj ulozi.

ПАЛА ОДЛУКА! Новак Ђоковић игра за соколове

FOTO: AP/Tanjug

U završnici ove sezone, Nole je izuzetno dobro igrao i u Izraelu, i u Kazahstanu, i na pariskom turniru u "Bersiju" i na Završnom mastersu u Torinu, gde je izjednačio svetski rekord Rodžera Federera po broju tih titula (6).

Ali, Novak neće kalendarsku godinu završiti samo na tim teniskim aktivnosti.

On će biti deo spektakla u Dubaiju, u okviru priprema za novu sezonu, i to na krajnje neobičnom turniru.

Naime, Dubai će od 19. do 24. decembra 2022. godine biti domaćin "Svetske teniske lige", egzibicionog turnira na kome će učestvovati najbolji teniseri i teniserke sveta. Tamo će se pojaviti ukupno 16 takmičara, koji su žrebom podeljeni u četiri ekipe sa po četiri tenisera i teniserke.

Đoković će igrati za "sokolove".

Tu ekipu, pored njega, činiće još i Grigor Dimitrov, Arina Sabalenka i Paula Badosa, a učešće našeg teniskog asa potvrđeno je na njegovom zvaničnom sajtu.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

 

Za "orlove" će igrati Nik Kirjos, Karolin Garsija, Rohan Bopana, Bjanka Andresku i Andreas Sepi, za "jastrebove" Aleksander Zverev, Jelena Ribakina, Dominik Tim i Anet Kontaveit, a za "zmajeve" Feliks Ože-Alijasim, Iga Švojntek, Holger Rune, Sanja Mirza i Eženi Bušar.

Mečevi će se igrati u singlu (muškom, pa ženskom), te u mešovitom dublu.

Prvi meč Nole bi trebalo da odigra 20. decembra, protiv Aleksandra Zvereva, jer tog dana igraju Đokovićevi "sokolovi" protiv "jastrebova", dan kasnije sledi spektal, Đoković - Nik Kirjos, a 23. Novak igra protiv Feliksa Ože-Alijasima.

Takmičenje jeste specifično, ali će Nole i to iskoristiti da se pripremi za Australijan open, na koji se vraća posle ovogodišnje drame - sramote lokalnih vlasti koje su ga, kao najboljeg tenisera sveta, deportovali iako je došao po medicinskim smernicama organizatora grend slem turnira u Melburnu, Teniskog saveza Australije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti