ĐOKOVIĆ TRLJA RUKE: Novak čuo lepe vesti iz Australije

Novosti online

10. 11. 2022. u 11:42

Novak Đoković čeka iz Australije vesti da li će mu ukinutu zabranu ulaska kako bi početkom naredne godine mogao da se takmiči na Australijan openu

ЂОКОВИЋ ТРЉА РУКЕ: Новак чуо лепе вести из Аустралије

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji je u januaru ove godine deportovao Novaka Đokovića i stavio mu automatski trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, nasledio je Endrju Džajls. 

On je imao zanimljiv komentar nakon što je objavljen tim Australije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Džajls je istakao da će u Kataru za "kengure" nastupati tri Australijanca koja su došla kao izbeglice u ovu zemlju, a jedan od njih je i bivši fudbaler Crvene zvezde, momak iz Knina, Miloš Degenek.

- Naš muški fudbalski tim za Svetsko prvenstvo uključuje i četiri Australijanca sa izbegličkim poreklom - ovo je tako moćna stvar - napisao je australijski ministar za imigraciona pitanja, koji očigledno voli sport i Australiju, pa se nadamo da neće dozvoliti da se njegova država opet obruka i ne dozvoli jednom od najboljih igrača ikada da se takmiči 2023. godine na Australijan openu.

Novak Đoković je pre nekoliko dana potvrdio da čeka da Australijanci ukinu njegovu zabranu i da traži vizu, jer želi da igra u Melburnu. Opozicioni političari su odmah udarili na Srbina, pošto su ga početkom godine deportovali iz Australije jer nije vakcinisan, nakon što su ga danima držali zatvorenog u hotelu za migrante. 

Podsećanja radi, srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu. 

Australijan open se održava od 16. do 29. januara 2023. godine, a titulu brani Rafael Nadal.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!