"NOVAK MI JE IDOL, OBOŽAVA GA I MOJA MAMA" Mlada Tunišanka Aida Beži oduševila Đokovića u Bersiju (FOTO)

G. Č.

05. 11. 2022. u 20:21

VLADARU Bersija, došla sam iz Tunisa da te gledam, duguješ mi peškir.

НОВАК МИ ЈЕ ИДОЛ, ОБОЖАВА ГА И МОЈА МАМА Млада Тунишанка Аида Бежи одушевила Ђоковића у Берсију (ФОТО)

FOTO: G. Čvorović

Bila je to jedna od parola koju je Tunišanka Aida Beži (24), veliki Novakov obožavalac, donela na pariski masters.

- Novak je to video, prišao mi, rekao da nema peškir, ali mi je zato dao svoj potpisani kačket. Lepši poklon nisam mogla da dobijem. Plakala sam od sreće - kaže za "Novosti" Aida, mladi psiholog, koja je u septembru diplomirala u Mecu, a do 2019. živela u Susu (Tunis).

Ne seća se tačno kada je prvi put čula za Novaka. Zna da je bila veoma mala.

- Pažnju mi je privukla njegova posebnost. Imala sam utisak da su ostali pomalo "robotizovani", dok mi je Novak najviše ličio na običnog čoveka: umeo je da se naljuti, nasmeje, da napravi štos na finalu grend slema. Drugi teniseri potpišu autograme i nastave dalje. Novak ostvari kontakt sa svima. Uvek ima neku reč, prijatan je.

I sama je igrala tenis. Bila je šampion Tunisa 2010. za uzrast do 12 godina. S ponosom pokazuje snimke trofeja u telefonu. I sad, kad joj se ukaže prilika, uzme reket u ruke. A u Bersiju je Đokovića prvi put videla uživo. U telefonu nosi i fotografiju koju je uspela da "ukrade" u trenutku kratkog razgovora s Novakom. Ume, kaže, da na društvenim mrežama napiše slična osećanja, svojevrsna pisma Novaku, nadajući se da će ih on jednom pročitati, ako nabasa na njih.

- Pratim i Jelenin nalog. Znam uvek u kojoj se zemlji Novak nalazi, da li će igrati na nekom turniru. Gledam prenos svakog njegovog meča. Ukućani je, ističe, podržavaju u njenoj navijačkoj strasti.

- Moja majka Jasmina je ljubitelj Đokovića koliko i ja. Uvek se raspravljamo ko je veći fan! Ona vodi tenisku grupu na "Fejsbuku" sa preko tri hiljade pratilaca i postavlja izveštaje s mečeva.

Aidina soba nije izlepljena Novakovim posterima, niti na taj način gaji kult prema šampionu.

- Neki smatraju da je moja privrženost Novaku pomalo preterana. Misle da sam zaljubljena u njega, ali se ne radi o tome. To nije ta vrsta osećanja. Poštujem ga, moj je idol, inspirativan za sve što se događa u životu. Obožavam njegovu otpornost. Vezan je za vrednosti koje brani, bez obzira na kritike. Autentičan je i veran.

Nikada nije bila u Srbiji.

- Volela bih da posetim vašu zemlju. Znam da su naše države prijateljske. Srbija je jedna od retkih u Evropi, ako ne i jedina, koja ne traži vizu za Tunišane. I to pokazuje koliko smo bliski - završava Aida. 

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri