NOVI REKORDI U TITULI: Novak Đoković je neprikosnoven na pariskom Mastersu

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

31. 10. 2022. u 11:00

NOVAK kreće u odbranu pariske titule. Na mastersu u "Bersiju" prošle godine je osvojio kup (šesti po redu, u čemu je rekorder) i u predstojećih nedelju dana nastojaće da ponovo visoko podigne Fantijevo razgranato bronzano stablo.

НОВИ РЕКОРДИ У ТИТУЛИ: Новак Ђоковић је неприкосновен на париском Мастерсу

FOTO: Tanjug/AP

Nekada prvi reket sveta, koji je s trona svrgnut samo zato što nije bio u prilici da igra koliko želi i može jer se nije vakcinisao protiv virusa korona, uželeo se tenisa. Malo je igrao ove godine, proteklih dana je punio baterije tamo gde mu to najviše prija, u rodnom Beogradu, i spreman ulazi u "Akor" arenu da u svoju beležnicu uspeha unese još jedan trijumf.

Nosilac čak 90 titula u karijeri, ove godine je postigao zapažene uspehe, ako se uzme u obzir koliko je malo igrao. Posle trijumfa u Tel Avivu, Novak je nedavno pokorio i Astanu, čime se i zvanično plasirao na završni turnir u Torinu, koji će biti održan od 13. do 20. novembra. Ujedno je postao i prvi teniser u ovoj godini koji je osvojio sve kategorije turnira ATP, sa 250 bodova u Tel Avivu, 500 u Astani, 1.000 u Rimu i grend slem na Vimbldonu.

Novaku leži "Bersi". Mnogo puta je to ovde, na obalama Sene, dokazivao. Slavio je 2009, 2013, 2014, 2015, 2019. i 2021. godine, kada je u tri seta bio bolji od Danila Medvedeva (4:6, 6:3, 6:3). Nole drži seriju rekorda: osim najvećeg broja titula, odigrao je ovde i najviše finala (7), ima najviše vezanih pobeda (3), najviše uzastopnih finala (3), odigrao je najveći broj mečeva (49) i odneo najviše pobeda (41).

U prvom kolu je slobodan, a na putu do novog trijumfa stajaće mu potencijalni teški protivnici Švarcman ili Kresi (u drugom kolu), zatim Baez, Hačanov, Siner, Čilić, Rud, Cicipas, Šapovalov... Protiv najljućeg rivala Rafaela Nadala, koji je nedavno postao otac i koji do sada još nikada nije poneo trofej u "Bersiju", mogao bi da zaigra u polufinalu. Bio bi to njihov jubilarni, šezdeseti meč (Novak vodi sa 30:29). Trenutno prvi reket sveta Karlos Alkaraz čeka ga u finalu, ako obojica dotle stignu. U drugom delu žreba su Rubljov, Medvedev, Ože Alijasim...

Novak delio autograme

NOVAK Đoković voli da igra u Parizu, gde ima sjajan odnos sa publikom. Naš as je u Grad svetlosti stigao raspoložen i već je imao dva treninga u dvorani "Bersi", gde je radio pod budnim okom trenera Gorana Ivaniševića, Marka Panikija, kao i fizioterapeuta Ulisesa Badija.

Po završetku rada, Đokovića su okružili navijači, kojima je naš as strpljivo delio autograme i fotografisao se sa njima.

Kecmanović

MIOMIR Kecmanović u prvom kolu igra protiv Britanca Kamerona Norija (12. nosilac), a ukoliko prođe u sledećem meču čeka ga Hrvat Borna Ćorić. U trećem kolu protivnik boljem iz duela Srbina i Hrvata mogao bi da bude Stefanos Cicipas (5)...

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!