RAPSODIJA PARTIZANA PROTIV NIŠLIJA: Lalatović i Radnički "demolirani" u Humskoj

Александар Илић
Aleksandar Ilić

30. 10. 2022. u 20:48 >> 20:48

FUDBALERI Partizana u 17. kolu Mocart bet Superlige Srbije dočekali su Radnički iz Niša, slavio je ubedljivo domaćin rezultatom 4:0. Dva pogotka postigao je Gomeš, a po jedan, Andrija Pavlović i Samed Baždar.

РАПСОДИЈА ПАРТИЗАНА ПРОТИВ НИШЛИЈА: Лалатовић и Раднички демолирани у Хумској

FOTO: M. Vukadinović

Radnički je bio lišen pomoći Basilea Jamkama, kao i Terija Etongua, defanzivci su duel propustili zbog kartona protiv Crvene zvezde. Nedostupan je takođe bio i Nikola Aksentijević.

Od starta meča na terenu je bio samo jedan tim. Radnički je uputio u prvom poluvremenu samo jedan šut ka golu Beograđana, dok Nenad Lalatović može da bude zadovoljan što je na poluvremenu njegov tim imao samo dva gola zaostatka.

Već u drugom minutu Partizan je mogao do vođstva. Samed Baždar pogodio je stativu gola već savladanog Dragana Rosića.

FOTO: M. Vukadinović

Nedugo potom, već u osmom minutu Partizan je imao vođstvo, a može da se kaže da je Andriji Pavloviću asistent bio Maka Gaku koji je amaterskom greškom poklonio fudbaleru Partizana loptu, a on nije imao poteškoća da savlada Rosića.

Ni nakon gola nije prestala inicijativa crno-belih. Vršili su presing na poslednju liniju Radničkog i stvarali prilike. Iz jedne od njih dobili su korner koji je Danilo Pantić vrhunski izveo, a najviši u skoku bio je Rikardo Gomeš koji je uvećao prednost domaćih.

FOTO: M. Vukadinović

Aleksandar Mesarović i Saša Jovanović su u nastavku pripretili, a polušanse Nišlija defanzivnim reakcijama otklanjao je Siniša Saničanin. Tek u 27. minutu viđena je šansa Nišlija kada je Stefan Cvetković iskosa šutirao, a Aleksandar Popović majstorski je reagovao.

Do kraja poluvremena je Partizan imao inicijativu, pretili su Baždar i Gomeš, ali nijedan nije uspeo da pogodi okvir gola.  

FOTO: M. Vukadinović

Ni u drugom poluvremenu nije Radnički igrao ništa bolje. Rikardo Gomeš je nakon solo prodora pred golom Nišlija snažno šutirao, lopta završava iza leđa Rosića kojem je malo nedostajalo da je ukroti.

Samo dva minuta kasnije, Aleksandar Mesarović je snažno raspalio po lopti pored Marka Živkovića, a njegov lepo plasirani udarac zaustavila je stativa.

Igrao se 83. minut, Bibras Natho je odlično probio po desnoj strani, pronašao Sameda Baždara na desetak metara od gola, a on je fantastično kroz šumu nogu zatresao mrežu Rosića.

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas igraju protiv Slovackog. Dok će u Superligi igrati protiv TSC, a Radnički dočekuje Kolubaru.

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 4:0

(Pavlović 8', Gomeš 15', 55,  Baždar 83')

87' Retki pokušaji Radničkog završavaju se daleko od gola Popovića.

83' Samed Baždar se upisuje u strelce. Bibras Natho je proigrao mladog igrača crno-belih, koji je sa desetak metara povisio rezultat.

83' GOL PARTIZAN

72' Opao je ritam nakon trećeg pogotka. Crno-beli su ukočili, a gosti nisu imali snage za više

57' Najbolju šansu za Radnički imao je Aleksandar Mesarović koji je pogodio stativu nakon fantastičnog udarca.

FOTO: M. Vukadinović

PROČITAJTE JOŠ: TEROR RIKARDA! Pogledajte razoran udarac kojim je Partizan "dosuo so na rane" Nišlija (VIDEO)

55' Rikardo Gomeš je individualnu akciju završio fenomenalnim golom. Šutirao je sa ivice šesnaestrca, Rosić je pokušao da ukroti loptu, a ona se odbila njemu iza leđa.

55' GOL PARTIZAN

53' Partizan i  u nastavku ima inicijativu, a čini se da je Radnički malo energičnije ušao u drugo poluvreme. Cvetković je kombinovao sa Mesarovićem u jednom od retkih pokušaja Nišlija, ali se domaćin odlično brani.

46' Nastavljen je meč u Humskoj.

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Partizan je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Golove su postigli Pavlović i Rikardo. Mogli su crno-beli još ubedljivije da vode nakon prvog poluvremena, ali u određenim momentima domaći su se odlučivali za individualne, umesto timske opcije, te mogu svakako da budu zadovoljni. Treba istaći da je Samed Baždar pogodio stativu na startu duela.

FOTO: M. Vukadinović

43' Đurišić je dobio žuti karton zbog neopreznog starta nad Pantićem.

41' Brani se Radnički nekoliko minuta, igra se isključivo na polovini Nišlija, domaćin traži priliku za treći gol.

38' Iskoristio je Andrija Pavlvović grešku Đurišića koji je kroz sredinu šesnaesterca izbacio loptu, a fudbaler Partizana to je pokušao da kazni, snažno je šutirao, ali kraj gola Rosića.

35' Šutirao je sada Dimić a ponovo odlično interveniše Siniša Saničanin. Korner je potom izveo Saša Jovanović, a Partizan se odlično brani.

32' Rikardo je bio pomalo sebičan, šutirao je snažno tik preko prečke. Totalna ofanziva domaćina u ovim momentima.

FOTO: M. Vukadinović

28' Raspalio je po lopti Belić, Rosić je bio siguran nakon njegovog pokušaja iz daljine.

26' Pavlović je krenuo u kontru, pokušao da proigra Baždara, a Savić fantastično reaguje i sprečava opasnu šansu. Odmah na drugoj strani Stefan Cvetković je snažno šutirao, brani Aleksandar Popović.

22' Veliku šansu imao je Mesarović iskosa u šesnaestercu, tukao je po lopti, a na putu ka golu Saničanin je za

20' Neoprezno je Milan Savić startovao, a Minaković štoperu Nišlija bez razmišljanja pokazuje žuti karton.

PROČITAJTE JOŠ NEBESKI SKOK RIKARDA: Ovako je Partizanova gol-mašina produžila agoniju Nišlija (VIDEO)

15' Rikardo GOmeš je odlično reagovao na proigravanje iz kornera. Danilo Pantić je odlično ubacio loptu u peterac za novi gol domaćih.

FOTO: M. Vukadinović

15' GOL PARTIZAN

PROČITAJTE JOŠ: MAJSTORIJA ANDRIJE PAVLOVIĆA: Ovako je Partizan kaznio poklon Nišlija (VIDEO)

10' Ni nakon postignutog gola Partizan nije posustao. Nastavio je sa terenskom inicijativom. Igraju domaći visoki presing na polovini Nišlija.

8' Pogrešio je Gaku na polovini Radničkog, poklonio loptu Andriji  Pavloviću koji je zatresao mrežu Rosića!

8' GOL PARTIZAN

3' Baždar je snažno šutirao, već je savladao Rosića koji je odgledao loptu, a saveznik Nišlija bila je stativa

1' Počeo je meč u Humskoj koji se igra pred nekoliko hiljada navijača.

UOČI MEČA

PARTIZAN - RADNIČKI

Stadion: Partizana

Sudija: Nenad Minaković

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Pantić, Traore, Belić, Baždar – Rikardo, Pavlović.

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Rosić – Savić, Stajić, Đorđević, Gaku – Đurišić, Mesarović – Jovanović, Dimić, Cvetković – Štulić.

Fudbaleri Radničkog u prethodnom kolu poraženi su u dramatičnom duelu od Crvene zvezde 2:1, dok je Partizan u Ligi konferencija istim rezultatom poražen na gostovanju Nici, a prethodno je u Humskoj protiv Javora remizirao 3:3.

Partizan u meč ulazi kao trećeplasirani tim, sa dve utakmice manje od ekipe TSC koja ima 36 bodova, dva manje od crno-belih, dok prvoplasirana Zvezda ima 41.

Radnički iz Niša koji igra u promenljivoj formi trenutno se nalazi na 11. mestu Mocart bet Superlige Srbije.

Predvođeni upravo Nenadom Lalatovićem sa klupe, Nišlije su 2019. godine savladale Partizan u Humskoj, a strelac gola bio je Nermin Haskić.

REČ TRENERA PARTIZANA - Gordan Petrić: Lalatović voli da igra protiv Partizana

- Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan. Trenutno, zadnjih godina, problem pravi Zvezda. Ono što ja sigurno znam je da ćemo se boriti da odigramo na najbolji mogući način svaku utakmicu. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Nema više pritiska, šta god da se desi. Generalno, ovo što sam rekao da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti da mu neko progleda kroz prste, kao što sad ima Zvezda. To se odnosi na sudije. Nekad se pomagalo Partizanu, sad se pomaže Zvezdi. Trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora. Nama saopštenja ne trebaju. Nismo bili slikari, bavimo se ovim poslom. Ne verujem da je Javor poslao saopštenje.

Trener Radničkog je bivši kapiten i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović koji je uvek motivisan protiv Partizana.

- Lala je trener koji voli da igra protiv Partizana i u prošlosti je imao uspeha i na našem stadionu. Ali ne treba mi da se opterećujemo Lalom. Moji igrači treba da gledaju svoj posao i da probaju da dobiju utakmicu na najlakši mogući način. Lalu znam privatno, on je specifičan. Nema takvih trenera puno u Evropi. I Lala se da možda više od svih nas što se tiče bitisanja pored klupe. Samo da ne uđemo u tu njegovu priču, izjavio je Petrić i dodao da pristaje i na trijumf minimalnim rezultatom:

- Neka bude 1:0, samo da se završi bez povreda jer u četvrtak imamo utakmicu sezone za klub, igrače i za mene.

REČ TRENERA RADNIČKOG - Dragan Šarac: Čeka nas težak meč

-Pred nama je težak susret. Svi znamo da je Partizan kvalitetna, ofanzivna ekipa, da daje dosta golova. Mnogo su opasni, stvaraju dosta šansi. Mi imamo problema, sedam-osam igrača ne konkurišu za sastav. Zbog crvenih kartona neće igrati Kamerunci Jamkam i Etongo, a ovaj drugi je dobio kaznu od dva meča i neće moći ni protiv Kolubare da nam pomogne. Sa žutim kartonima su kapiten Pejović i levi bek Stojanović, plus Marjanovića muči povreda zadnje lože, dok Aksentijević dugo ima problema sa kolenom, ali verujem da će od ponedeljka početi da treniraju. Takođe, i Mićibući je već dugo povređen, pa ni on neće biti u konkurenciji za tim, ali bi takođe trebalo da radi od ponedeljka sa ekipom. Faktički bez cele zadnje linije idemo na meč sa Partizanom, ali nadam se da će ostali igrači koji dobiju šansu da je maksimalno iskoriste i da probamo da osvojimo neki bod- rekao je Šarac.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu