"PLAŠIM SE 2025. GODINE" Zelenski dobio zastrašujuće vesti sa fronta

Novosti online

15. 05. 2024. u 21:00

UKRAJINA možda neće moći da izdrži konfrontaciju već 2025. godine, sugerisao je vojni analitičar Evropskog saveta za spoljne poslove Gustav Gresel u intervjuu za Pravdu.

ПЛАШИМ СЕ 2025. ГОДИНЕ Зеленски добио застрашујуће вести са фронта

Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

- Da budem iskren, veoma se plašim 2025. godine - rekao je on.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je upozoren da će se zemlja dugoročno suočiti sa porazom. Prema ekspertu, problem je u tome što su Oružane snage Ukrajine zbog nedostatka sistema naoružanja izgubile mnogo vojnika.

- Sve su to nenadoknadivi gubici, jer Kijev može da mobiliše oficire sa velikim vojnim iskustvom, ali više neće regrutovati profesionalne komandante i specijaliste - kaže on.

Ranije, 3. maja, Ministarstvo odbrane saopštilo je da grupe ruskih trupa nastavljaju da prodiru u sistem neprijateljskih uporišta duž cele linije borbenog dodira, a jedinice Oružanih snaga Ukrajine bezuspešno pokušavaju da se drže pojedinačnih linija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (3)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)