ZVEZDA NASTAVILA SJAJNU SERIJU: Crveno-beli spremni za Monako, Kulibali postigao prvenac (FOTO/VIDEO)

Č. V.

30. 10. 2022. u 15:42 >> 18:58

CRVENA zvezda stigla je do nove pobede u Superligi Srbije, pošto je savladala Kolubaru u Lazarevcu sa 2:0 i nastavila sjajnu seriju trijumfa u domaćem prvenstvu.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА СЈАЈНУ СЕРИЈУ: Црвено-бели спремни за Монако, Кулибали постигао првенац (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ovo je crveno-belima bila osma uzastopna pobeda u prvenstvu, a meč je obeležio prvenac Kalife Kulibalija, debi mladog defanzivca Vuka Bogdanovića, kao i prvi start talentovanog napadača Jovana Mijatovića.

Odmorio je Miloš Milojević neke od nosioca igre pred važan duel sa Monakom u Ligi Evrope. Aleksandar Katai, Nemanja Milunović, Osman Bukari... su meč predesedli na klupi, Aleksandar Pešić i Milan Rodić odigrali prvo poluvreme, dok je Gelor Kanga dobio poštedu i nije ni putovao na ovaj meč.

Sve ovo nije sprečilo goste da dođu do 14 pobede u šampionatu Srbije. Takođe, kapiten Zvezde Milan Borjan je 10. put sačuvao mrežu na 16 meču u ligi.

Bili su crveno-beli bolji rival, ali nisu uspevali da probiju bedem domaćeg tima, iako su imali nekoliko dobrih prilika, najbolju Mirko Ivanić u 31. minutu. No, kada su svi mislili da će se bez pogodaka otići na odmor na scenu je stupio Aleksandar Pešić.

Igrao se 45. minut kada ga je sjajno uposlio Mijatović, a popularnom Šilji nije bilo teško da postigne sedmi gol u Superligi Srbije.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila da napada, da bi na samom početku Kulibali uspeo da matira Dejana Stanivukovića. Ben je prošao po levoj strani, poslao loptu po zemlji i fudbaleru iz Malija nije bilo teško da dođe do prvog pogotka u crveno-belom dresu.

Do kraja utakmice gosti nisu mnogo zapinjali, stali su na loptu sačuvali stečenu prednost i upisali nova tri boda.

Zvezda je i dalje prva na tabeli sa 44 boda i u narednom kolu dočekuje lučansku Mladost. Kolubara je na devetoj poziciji sa 19 bodova. Sledeći rival Lazarevčanima je Radnički. Taj meč se igra u Nišu.

Kolubara - C. zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: "SRC Kolubara". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Aleksandar Živković. Strelci: Pešić 45, Kulibali 49.

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković - Janković (od 71. Andrić), Azemović, Bakić, Kočović - Lončar, Sadiković (od 62. Vukušić) - Đokić (od 62. Đuričković), Milojević (od 89. Radosavljević), Ilić - Kadrić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić (od 83. Bogdanović), Dragović, Eraković (od 46. Leković), Rodić (od 46. Azarov) - Mijailović, Kagva - Ben, Ivanić (od 62. Mustafa), Mijatović - Pešić (od 46. Kulibali).

 

Drugo poluvreme: Kolubara - C. zvezda 0:2

90+2' - Kraj utakmice!

84' - Veliku priliku za Kolubaru imao je Vukušić. Našao se oči u oči sa Borjanom, ali sustigao je Kangva i sprečio hrvatskog napadača da postigne pogodak.

83' - Prliku da debituje za crveno-bele dobio je i defanzivac Vuk Bogdanović koji je zamenio Marka Gobeljića.

78' - Bilo je opasno pred golom Zvezde. Jedan igrač Kolubare je šutirao glavom, ali Kulibali je bio na pravom mestu i izbio je loptu ispred Borjana.

74' - Dobar napad gostiju. Mustafa je centrirao sa leve strane, no dobro je bio postavljen golman domaćih i lako je pokupio loptu.

70' - U opasnoj zoni je fauliran Kangva. Upravo će reprezentativac Zambije namestiti loptu i probati da postigne novi gol. Šutirao je, ali je na pravom mestu bio Stanivuković koji je odbio loptu u korner.

63' - Na drugoj strani Petar Đuričković i Ante Vukušić su dobili priliku da zaigraju na ovom susretu. Oni su zamenili Đokića i Sadikovića.

62' - Gobeljić je tukao iz velike daljine, ali lopta je otišla daleko od gola. Novu četvrtu izmenu naparavio je trener gostiju i na teren poslao Ibrahima Mustafa umesto Ivanića.

Srđan Mijailović/FOTO: FK Crvena zvezda

54' - Drugi pokušaj Mijailovića na utakmici. Kao i prvi put i sada je dobro intervenisao Dejan Stanivuković.

KULIBALI SE PROBUDIO IZ GOLGETERSKOG SNA: Crvena zvezda duplirala prednost protiv Kolubare (VIDEO)

49' - Prvenac u crveno-belom dresu postigao je Kulibali. Ispratio je centaršut Bena visoki napadč Zvezde i nije mu bilo teško da iz neposredne blizine postigne gol.

47' - Dobar napad Kolubare. Đokić je šutirao iskosa sa leve strane, Borjan je zaustavio taj udarac. Gol bi bio svakako poništen pošto se igrač domaćeg tima nalazio u ofsajdu.

46' - Čak tri promene napravio je Miloš Milojević na stratu drugog dela meča. Milan Rodić, Strahinja Eraković i Aleksandar Pešić su završili utakmicu, a na terenu su Irakli Azarov, Stefan Leković i Kalifa Kulibali.

Prvo poluvreme: Kolubara - C. zvezda 0:1

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

ZVEZDA POVELA U LAZAREVCU: Pešić je ovako razbio bunker Kolubare

45' - Opet je idealnu loptu poslao Mijatović, ali ovoga puta ka Pešiću koji idealnu priliku nije propustio i postigao je novi gol u Superligi Srbije, ukupno sedmi. Dugo se u VAR sobi proverao gol napadača crveno-belih. Ipak, sve je bilo regularno.

41' - Velika gužva je bila u kaznenom prostoru Kolubare. Dragović je igrao petom, potom probao i Pešić, na kraju i Eraković posle čijeg udarca je lopta otišla pored gola.

31' - Sjajno je mladi Mijatović uposlio Ivanića. Ipak, "četvorka" gostiju je iz odlične pozicije šutirala pored gola i propuštena je velika prilika da crveno-beli dođu do prednosti.

Jovan Mijatović/FOTO: FK Crvena zvezda

28' - Opasan napad domaćih. Sadiković je proigrao Kadrića, ovaj je želeo da asistira Đokiću, no Borjan je dobro ušao u šut i odbio loptu u korner.

21' - Prvi pokušaj igrača Kolubare na utakmici. Iz velike daljine je probao Nemanja Milojević, ali nije bilo opasnosti po Milana Borjana.

19' - Dobar napad gostiju. Udarac je oprobao i Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva tukao je sa skoro 17 metara, ipak nije to uradio kako je želeo, pa je lopta otišla malo preko gola.

15' - Zabrinuo je u trentuku navijače Zvezde štoper Strahinja Eraković. Uhvatio se za prst, ukazana mu je pomoć i mladi defanzivac se vratio na teren.

12' - Nema uzbuđenja od pokušaja veziste crveno-belih. Gosti imaju loptu, ali ne uspevaju da ozbiljnije zaprete.

5' - Prva dobra prilika na utakmici. Šutirao je Mijailović sa nekih 20 metara, no Stanivuković je dobro regaovao i odbio loptu u korner iz koga nije bilo opasnosti po domaće.

1' - Počela je utakmica u Lazarevcu. Zanimljiva scena viđena je na tribinama. Naime, jedan navijač imao je na sebi šal Monaka, tima sa kojim crveno-beli igraju u četvrtak u gostima. Taj meč odlučuje o tome ko nastavlja bitisanje u Evropi i na proleće.

Uoči meča:

Izabranici Miloša Milojevića ulaze u ovaj duel kao veliki favorit, posebno što su u poslednja tri meča ubedljivog slavili protiv današnjeg rivala. Zvezda je od kada je Kolubara ušla u elitni rang našeg fudbala u sva tri meča pobedila Lazarevčane, a ukupna gol razlika je 15:1.

Jedini meč odigran van stadiona "Rajko Mitić", prošle sezone šampion Srbije dobio je sa ubedljivih 7:1, potom je na "Marakani" bilo 3:0, a u prvom ovosezonskom okršaju crveno-beli su slavili sa 5:0.

Kolubara u ovaj meč ulazi sa serijom od četiri prvenstvena meča u kojima nije pobedila (tri poraza i remi), ali nema sumnje da će učiniti sve da favoritu pomrsi račune.

Sa druge strane Zvezda u Superligi ima niz od sedam trijumfa i u dobrom raspoloženju dočekuje meč u Lazarevcu.

Strateg Zvezde je odlučio da prvi starter u seniorskoj ekipi bude mladi Jovan Mijatović. Njemu će društvo u srcu napada praviti Aleksandar Pešić.

Šampiona naše zemlje u četvrtak očekuje gostovanje Monaku u 6. kolu Lige Evrope. U tom meču će se odlučivati da li će crveno-beli igrati i na proleće u Evropi.

Sastavi timova:

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković - Janković, Azemović, Bakić, Kočović - Lončar, Sadiković - Đokić, Milojević, Ilić - Kadrić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Dragović, Eraković, Rodić - Mijailović, Kagva - Ben, Ivanić, Mijatović - Pešić.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)