"ZBUNJENA SAM, IZDANA!": Ovako je Simona Halep reagovala kada su joj javili da je pala na doping testu na Ju Es openu 2022.

Novosti online

21. 10. 2022. u 16:25

BIVŠA najbolje rangirana igračica sveta, šampionka Rolan Garosa iz 2018. i Vimbldona 2019, Simona Halep, pala je na doping testu i priznala potom da je potpuno zbunjena.

ЗБУЊЕНА САМ, ИЗДАНА!: Овако је Симона Халеп реаговала када су јој јавили да је пала на допинг тесту на Ју Ес опену 2022.

Foto AP

O novonastaloj situaciji, nakon što je saopšteno da je pozitivna bila na testiranju obavljenom na nedavnom Ju-Es Openu, oglasila se na društvenim mrežama.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

- Danas počinje moj najteži meč u životu: borba za istinu. Obaveštena sam da sam na doping testu bila pozitivna na supstancu koja se zove Roksadustat i u to u ekstremno niskom nivou, što je najveći šok u životu. Tokom cele karijere, ideja o varanju mi nikada nije pala na pamet, jer je protiv svih vrednosti kojima sam učena. A sada, u ovoj situaciji, osećam se potpuno zbunjeno i izdato. Boriću se do kraja da dokažem da nikada nisam svesno uzela bilo kakvu zabranjenu supstancu i verujem da će, pre ili kasnije, istina izaći na videlo. Ne radi se ovde o titulama ili novcu. Radi se o časti, radi se o ljubavnoj priči koju sam razvila sa tenisom tokom ovih 25 godina - poručila je Rumunka.

Simona Halep / foto AP

Simona Halep je tokom bogate karijere osvojila 24 titule u pojedinačnoj i jednu u dubl konkurenciji, osim pomenuta dva grend slema koja je osvojila, na preostala dva je stizala do finala (Australijan open 2018), odnosno polufinala (Ju Es open 2015).

Trenutno je deveta na VTA rang listi, uz dostignuti učinak od 70,9% ostvarenih pobeda u svim profesionalnim pojedinačnim mečevima (579 trijumfa i 238 poraza).

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL DRMA SVET TENISA: Bugarin doživotno suspendovan zbog korupcije!