INTERVJU KOJI JE DOŠAO GLAVE NOVAKU: "Zbog ovih reči su ocrnili Đokovića"

Novosti online

15. 10. 2022. u 10:20

TRI meseca je ostalo do početka Australijan opena, gren slema koji je Novaku Đokoviću nekada bio omiljen, a sada je postao noćna mora.

ИНТЕРВЈУ КОЈИ ЈЕ ДОШАО ГЛАВЕ НОВАКУ: Због ових речи су оцрнили Ђоковића

RTS

Uveliko se vodi hajka o Srbinu i tome da li će moći da uđe u Melburn. Očekivalo se da će Australija i ranije poništiti trogodišnju zabranu izdavanja vize Srbinu (automatski uspostavljena nakon deportacije ove godine), ali se to još uvek nije desilo.

Opozicija u Australiji insistira da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči (isti političari koji su početkom godine bili na vlasti), a neizvesnost oko čitave situacije i dalje traje.

Sve ovo je podsetilo komentatora i novinara iz Velike Birtanije, Džejmsa Melvila, na sva dešavanja tokom prošle dve godine i maltretiranja srpskog tenisera. Melvil je citirao Novaka još iz davno obljavljenog intervjua na BBC-u.

- Zato što su principi i odluke u vezi mog tela mnogo bitnije od bilo koje titule - napisao je Melvil, a onda je prokomentarisao:

- I zbog ovih reči je diskriminisan i ocrnjen. Živimo u jednom naopakom svetu - zaključio je Melvil.

Srpski teniser će do kraja godine igrati na mastersu u Parizu (29. oktobar – 6. novembar), a zatim i na Završnom mastersu u Torinu od 14. do 20. novembra. A onda sa početkom 2023. godine kreće neizvesnost zvana Australijan open, a sigurno je da Đoković neće ni putovati ukoliko mu ne bude ukinuta zabrana i bude garantovano da će moći da se takmiči.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UKRAJINA TUGUJE: Pogibija ukrajinskog reprezentativca kod Bahmuta razbesnela zvezdu sporta, traži najstrašniju kaznu za Ruse i Beloruse

UKRAJINA TUGUJE: Pogibija ukrajinskog reprezentativca kod Bahmuta razbesnela zvezdu sporta, traži najstrašniju kaznu za Ruse i Beloruse

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, a kako je nedavno dobio dva tužna poglavlja, jer su poginula dva reprezentativca Ukrajine, danas se dogodio i jedan sporski izliv besa zbog toga.

02. 02. 2023. u 20:46

Komentari (10)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu