DANAS SAMO ŠTO NE PUKNU OD MUKE! Novak Đoković ostvario podvig za koji su se teniski čelnici uzalud trudili da mu bude nedostižan

Novosti online

09. 10. 2022. u 15:26

NOVAK Đoković ne samo da je zablistao na ATP turniru u Astani, već i ostvario ono što su mnogi koji rukovode tenisom mislili da će mu ove godine biti nedostižno.

ДАНАС САМО ШТО НЕ ПУКНУ ОД МУКЕ! Новак Ђоковић остварио подвиг за који су се тениски челници узалуд трудили да му буде недостижан

Foto: Printscreen - Tennis TV

Ove godine je Nole prošao kroz tenisku i životnu agoniju.

Prvo je pozvan od strane Teniskog saveza Australije da brani tri uzastopne titule na Australijan openu, da bi onda bio zatočen u svojevrsnom pritvoru za lica koja čekaju deportaciju jer se "usudio da dođe nevakcinisan" (iako je poslao dokumentaciju o razlozima zbog kojih nije vakcinisan, a nezavisna medicinska komisija je njegove razloge usvojila). Na australijskom sudu je dobio lokalnu vlast i stekao pravo da igra na grend slemu čiji je rekorder, ali se onda umešala politika i, samovoljom tadašnjeg ministra za imigraciju pregažena je sudska odluka a Novak Đoković, kao kakav prestupnik, deportovan iz pomenute zemlje.

Ostao je tako bez 2000 bodova, pa je onda usledila duža pauza da dođe sebi od ovog maltretmana, potom nije mogao da osvaja bodove na Vimbldonu jer su se čelnici grend slema odlučili na neverovatan potez: kako je Rusima bilo zabranjeno učešće, na zaprepašćenje ostale teniske javnosti, doneta je "kompromisna odluka" da niko ne osvaja bodove na ovogodišnjem vimbldonskom nadmetanju, pa je i tu Đoković ostao bez 2000 bodova. 

Na Ju-es open, gde je takođe titula donosila 2000 bodova, Novak nije mogao da ide kao nevakcinisan, ali je i pored svega toga srpski as uspeo da se izdigne, osvoji u ovih nekoliko sedmica i titulu u Tel Avivu i, danas, pobedom nad Stefanosom Cicipasom, trofej u Astani, čime se, verovatno na  zaprepašćenje mnogih u ATP-u, plasirao na Završni masters.

Za razliku od drugih tenisera koji su isto to uspeli, Asocijacija teniskih profesionalaca uopšte nije posvetila poseban tekst na svom sajtu ovom Noletovom podvigu, već su samo u okviru izveštaja o njegovom trijumfu nad Grkom, gotovo sakrili sledeću informaciju:

- Kao rezultat ove pobede, srpska zvezda je obezbedila sebi Top 20 mesto u ATP uživo trci za plasman na završni turnir u Torinu, kalendarski posmatrano nakon pariskog mastersa, što automatski znači da se aktuelni šampion Vimbldona kvalifikovao na Završni masters kao ovogodišnji osvajač grend slem trofeja. Bila je ovo 90. ATP titula za Đokovića, i njegova četvrta u 2022. godini - bilo je sve što su na tu temu poručili iz Asocijacije teniskih profesionalaca.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024