UPRAVO JAVLJENO: Novak Đoković učestvuje na najneobičnijem teniskom turniru

Novosti online

30. 09. 2022. u 11:07

NOVAK Đoković trenutno nastupa u Tel Avivu, gde će danas odmeriti snage u četvrtfinalu sa Vasekom Pospišilom.

УПРАВО ЈАВЉЕНО: Новак Ђоковић учествује на најнеобичнијем тениском турниру

Tanjug/AP

Posle Izraela Srbinov plan je da se ove sezone pojavi još u Astani, Parizu i Završnom mastersu u Torinu. Tu bi Novak trebao da završi sezonu, ali ne i godinu, jer će biti deo spektakla u Dubaiju u okviru priprema za novu sezonu, na krajnje neobičnom turniru, saopštili su organizatori tog takmičenja.

Naime, Dubai će od 19. do 24. decembra 2022. godine biti domaćin "Svetske teniske lige", egzibicionog turnira na kom će učestvovati najbolji teniseri i teniserke sveta. Tamo će se pojaviti ukupno 16 takmičara, koji će žrebom 1. novembra biti podeljeni u četiri ekipe sa po četiri tenisera i teniserke.

Uz Đokovića, najavljen je dolazak finaliste Vimbldona Nika Kirjosa, kao i bivšeg svetskog broja dva Aleksandera Zvereva. Kod dama, već se zna da će učestvovati najbolja teniserka sveta Iga Švjontek, nekada prva igračica sveta Simona Halep, kao i šampionka Vimbldona Elena Ribakina.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

 

Timovi će odigrati mečeve u grupnoj fazi svako protiv svakog, a onda će dva najbolja tima odmeriti snage poslednjeg dana u velikom finalu. Igraće se po sistemu na dva dobijena seta, s tim što će odlučujući treći biti igran do 10 poena, kao na nedavnom Lejver kupu.

Mečevi će se igrati u singlu i miks dublu. Jedno takmičenje po svemu specifično, gde će Srbin ako ga posluži zdravlje biti siguran učesnik, a to će mu biti i dobra priprema za Australijan open.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)