ZAPAD BAŠ I NIJE OVAKO ZAMIŠLJAO SANKCIJE: Ruskinje zablistale "širom sveta"

Tanjug

25. 09. 2022. u 15:54

KADA su zemlje "Zapada" uvodile sankcije Ruskoj Federaciji zbog vojne intervencije u Ukrajini, a među tim sankcijama neke su bile i sportske, poput zabrane učešća svim timovima iz Rusije, ili dozvole da se igra tenis ako se neko od Rusa ili Ruskinja odrekne imena države, himne i zastave, računalo se da će to obeshrabiti mnoge iz te države. Ali, pojedine takmičarke uopšte ne pomišljaju na nešto tako.

ЗАПАД БАШ И НИЈЕ ОВАКО ЗАМИШЉАО САНКЦИЈЕ: Рускиње заблистале широм света

FOTO: Tanjug/AP

Primeri za to stižu baš iz belog sporta.

S jedne strane, danas je ruska teniserka LJudmila Samsonova osvojila je titulu na VTA turniru u Tokiju, pošto je u finalu pobedila Kineskinju Ginven DŽen 7:5, 7:5.

Ona je ovim trijumfom osvojila treći trofej u poslednja dva meseca, a četvrti u karijeri.

Ali, to nije sve.

Još jedna ruska teniserka, Jekaterina Aleksandrova, takođe je podigla pehar na VTA turniru i to u Seulu.

Ona je u današnjem finalu pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 7:6 (4), 6:0. Meč je trajao 85 minuta.

Za razliku od Samsonove, koja je prvi put u karijeri savladala pomenutu Kineskinju (u drugom duelu), Aleksandrova je stigla do 5:2 protiv Ostapenkove, a time i do trećeg trofeja u karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

STRES - LEVEL PRO: Kako je Marija Šerifović reagovala na pobedu Hrvata