NOVAK ĐOKOVIĆ IMA NASLEDNIKA: Stric Rafael Nadala otkrio ko će poći stopama velike teniske trojke

Novosti online

15. 09. 2022. u 15:26

DUGO već svet tenisa traga za dostojnim naslednikom tri čoveka koja su obeležila modernu eru ovog sporta. Španski trener Toni Nadal izjavio je da čudesna teniska senzacija - Karlos Alkaraz ima najviše šansi da zameni "veliku trojku", koju čine Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, prenose španski mediji.

НОВАК ЂОКОВИЋ ИМА НАСЛЕДНИКА: Стриц Рафаел Надала открио ко ће поћи стопама велике тениске тројке

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je pre pet dana po prvi put karijeri osvojio grend slem titulu, pošto je u nedelju trijumfovao na Ju-Es openu. Mladi španski teniser je od ponedeljka zvanično prvi na ATP listi, a pošlo mu je za rukom i da bude najmlađi u istoriji "belog sporta" koji se popeo na "krov sveta". 

FOTO: AP

- Karlos je za dve nedelje ostvario nešto o čemu mnogi sjajni teniseri sanjaju celu karijeru. Zrelost uz koju je uspeo ovo da ostvari je teško nadmašiti. O njemu su mi pričali kada je imao 12-13 godina. Ja sam ga prvi put gledao kada je imao 14-15 godina. Tada me je impresionirao. Alkaraz je pokazao da je teniser koji ima najviše šansi da zameni "veliku trojku" - rekao je Nadal.

Foto: EPA

Toni Nadal je trenirao Rafaela Nadala od 1990. do 2017. godine. On je trenutno trener kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna