KAKO JE KRALJICA ODBILA ĐOKOVIĆA: Britanci otkrili Elizabetinu veliku tajnu

Novosti online

15. 09. 2022. u 09:49

Prethodnih dana objavljene su mnoge priče o Elizabeti Drugoj, a Britanci su se setili i kako je odbila da pomogne porodici Đoković

КАКО ЈЕ КРАЉИЦА ОДБИЛА ЂОКОВИЋА: Британци открили Елизабетину велику тајну

Foto: AP

Tokom drame u Australiji, porodica Đokovića zatražila je pomoć.

- Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno veličanstvo bilo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine - piše britanski Ekspres posle njene smrti. 

- Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju - piše ovaj portal. 

Objavljen je i deo pisma.

- Pozivam kraljicu Britanije Elizabet, lidera Komonvelta, da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi otkako je došao u Australiju. Apelujem na kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torturu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane princa Vilijama za dostignuća u filantropiji. Pozivam kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Australije vrši političkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta - navodi se u delu pisma.

Međutim, kraljica je ignorisala zahtev, što nije promaklo britanskim medijima. 

FOTO: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)