SRBIN JE ČUDO: Miomir Kecmanović kroz neviđenu dramu savladao šampiona poslednjeg mastersa i priredio senzaciju u Sinsinatiju

Novosti online

16. 08. 2022. u 23:29

DELOVALO je u jednom trenutku da nema šta da traži na terenu, ali Miomir Kecmanović je potom priredio istinsku tenisku senzaciju.

СРБИН ЈЕ ЧУДО: Миомир Кецмановић кроз невиђену драму савладао шампиона последњег мастерса и приредио сензацију у Синсинатију

FOTO: EPA

On je u Sinsinatiju pobedio Pabla Karenja Bustu, koji je pre tri dana osvojio masters u Montrealu, a Srbin je do velikog trijumfa došao posle istinske drame: 1:6, 7:5, 7:6(4).

Nakon što je Miomir Kecmanović dobro odigrao protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu, u Meksiku ga je, u Los Kabosu, eliminisao najbolje rangirani teniser sveta, a kako je na Rodžers kupu doživeo ranu eliminaciju od Van de Zandšulpa, nadao se "Miša" da bi mogao da priredi iznenađenje u Sinsinatiju.

To je na kraju i uspeo, i to posle meča za pamćenje.

Karenjo Busta, koji je pre tri dana pobedio Huberta Hurkača u finalu, i to uz jedan od najboljih teniskih poteza u 2022. godini, uspeo je da spase jednu meč loptu u ovom meču, ali je u potonjem taj-brejku pao pred nestvarnom igrom Kecmanovića.

Srpski teniser, inače 36. na ATP listi, se posle lošeg prvog seta izdigao, bio je bolji u drugoj deonici i nju rešio u svoju korist brejkom u finišu, ali je odmah na početku treće to isto doživeo i - pošao je nizbro. A na toj nizbrdici ponašao se maestralno.

Kecmanović je najpre u dugom, dugom četvrtom gemu imao dve šanse da "oduzme servis" favoritu, isto to i u maratonskom šestom, da bi potom u osmom ostvario svoju nameru, jer Španac nije uspeo da uzvrati posle 0:40.

Ipak, borba se tada tek rasplamsala.

Karenjo-Busta je odmah zatim poveo takođe sa 0:40, da bi, za razliku od njega, Srbin uspeo da preokretom "sačuva servis" i dodatno podigne dramatičnost završnice ovog meča. Ona je dostigla vrhunac kada je "Miša" došao do brejk/set/meč lopte, ali kako nije uspeo da je realizuje, na red je došao taj-brejk.

U njemu ipak nije bilo spasa za španca, pa je Kecmanović prošao u šesnaestinu finala.

A tamo ga čeka još jedan veliki izazov - Janik Siner, 12. sa ATP liste, koji je Tanasija Kokinakisa pobedio sa 6:7(9), 6:4, 7:6(6).

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)