AMERIMA JE SAMO OVO FALILO: Ruskinja trijumfovala usred Vašingtona - i to kako

Novosti online

07. 08. 2022. u 22:47

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, razlog je što su Sjedinjene Američke Države i njeni evropski saveznici uveli brojne sankcije i Rusiji i Belorusiji koja joj pomaže, a iako to uopšte nije zaobišlo ni sferu sporta, danas se dogodilo rusko slavlje usred glavnog grada SAD.

АМЕРИМА ЈЕ САМО ОВО ФАЛИЛО: Рускиња тријумфовала усред Вашингтона - и то како

Foto: EPA

Podsetimo, u tenisu su uvedene kazne sportistima iz pomenute dve zemlje zbog toga što su... prosto, rođeni gde su rođeni.

Tako oni mogu da nastupaju samo ako uz njihovo ime nije prikazana ruska, odosno beloruska zastava, ali - nekima od njih to uopšte ne smeta.

Jutros je Danil Medvedev osvojio titulu u Meksiku, prvu posle duže vremena, a večeras je usred Vašingtona trijumfovala njegova sunarodnica iz Rusije.

U pitanju je senzacionalna LJudmila Samsonova, koja je vašingtonski pehar osvojila iako je tek 60. na VTA listi.

LJudmila Samsonova / FOTO: Tanjug/AP

Ruskinja je u velikom finalu pobedila Kaju Kanepi, inače 6. nosioca, sa 4:6, 6:3, 6:3, posle 106 minuta igre.

Na putu do finala, 23-godišnja Samsonova je "nanizala" fantastične rezultate. Redom je izbacivala petog nosioca, Mertensovu, pa Tomljanovićevu, potom drugu favoritkinju turnira, Emu Radučanu, a posle pobede nad Vang Ksju, stigla je u finale u kome je nadigrala i Estonku.

LJudmila Samsonova u Vašingtonu / FOTO: Tanjug/AP


Uz pehar, LJudmila Samsonova će dobiti i 33,2 hiljade dolara i 280 VTA bodova, a od danas može da se podiči da ima dve titule u profesionalnoj karijeri, jer je osvojila i VTA-500 u Berlinu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Imaš DVE HILJADE razloga za registraciju na mozzartbet.com