TENISKI VELIKANI OPET ZAJEDNO: Đoković se vratio posle četiri godine, sve je spremno za spektakl

Novosti online

22. 07. 2022. u 08:30

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na Lejver kupu, pa će tako "velika četvorka" ponovo biti na okupu.

ТЕНИСКИ ВЕЛИКАНИ ОПЕТ ЗАЈЕДНО: Ђоковић се вратио после четири године, све је спремно за спектакл

FOTO: Tviter/Atp tur

Nole će se tako pridružiti igračima sa kojima je tokom karijere vodio velike borbe na terenu - Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju.

Lejver kup, takmičenje koje su pokrenuli Federer i Rod Lejver, ove godine se održava u londonskoj "O2" areni od 23. do 25. septembra.

Novak je poslednji put u ovom takmičenju učestvovao 2018. godine u Čikagu i tada je sa Timom Evrope došao do trofeja.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala – biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - rekao je Đoković.

Zanimljivo, "velika četvorka" već godinama vlada svetskim tenisom i zajedno ima 66 grend slem titula - Nadal (22), Đoković (21), Federer (20), Mari (3).

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - rekao je legendarni Bjorn Borg, inače kapiten Tima Evropa.

Zanimljiv podatak kada je Lejver kup u pitanju je taj da Tim Evrope nikada nije izgubio, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a