HRVATI "SVIM SRCEM" UZ NOVAKA: "Za dobrobit tenisa je da Đoković osvoji Vimbldon"

V.M.P.

10. 07. 2022. u 14:32

KOLIKO je Novak Đoković kosmpolitska ličnost govori i to koliko je obožavan na čitavom Balkanu, gde tradicionalno postoji netrpeljivost prema sportistima iz susednih zemalja.

ХРВАТИ СВИМ СРЦЕМ УЗ НОВАКА: За добробит тениса је да Ђоковић освоји Вимблдон

FOTO: Tanjug/AP

Naime, hrvatski dubl par, Mate Pavić i Nikola Mektić, nije juče uspeo da dođe do trofeja na najprestižnijem grend slemu u godini, pošto su u finalu poraženi od australijske kombinacije Metju Ebden – Maks Pursel u pet setova.

Ipak kako to u svetu tenisa obično i jeste, u fokusu javnosti je uvek finale muškog singla u kome se ove godine sastaju Novak Đoković i Nik Kirjos.

FOTO: Tanjug/AP

Tako su Mektić i Pavić uoči velikog finala otkrili da nemaju dilemu za koga će navijati u spektakularnom dvoboju koji iščekuje sportska javnost.

- Navijaćemo za Đokovića. Nadajmo se da neće biti dvostruka titula za Australijance na muškom turniru. Barem se ja nadam - kazao je Mektić uz osmeh, na šta se njegov kolega nadovezao:

- Ma, naravno da navijamo za Noleta svim srcem. I za dobrobit tenisa uopšte se nadam da će to Nole da osvoji trofej – zaključio je Pavić.

FOTO: EPA

Juče se oglasio i čuveni reprezentativac naših suseda, Dejan Lovren, koji je poslao poruku podrške srpskom teniseru.

- Bravo Nole, sad po broj 21 - napisao je veliki navijač Noleta, aludirajući na broj grend slem titula, koji bi pobedom nad Nikom Kirjsom mogao da dosegne naš teniser.

A dobio je i odgovor od Novaka Đokovića, koji dugi niz godina ima odlične odnose sa bivšim igračem Liverpula.

FOTO: printskrin/instagram

Meč između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa na program je od 15 časova, a direktan tekstualni prenos tog meča možete pratiti na portalu "Novosti"

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri današnjice?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna