OVO SE NEĆE SVIDETI NOVAKU: Đoković saznao kada igra finale Vimbldona protiv Kirjosa

Novosti online

09. 07. 2022. u 19:47

NOVAK Đoković i Nik Kirjos igraće u nedelju finale Vimbldona, a Srbin i Australijanac su u subotu uveče saznali kada će izaći na Centralni teren.

ОВО СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ НОВАКУ: Ђоковић сазнао када игра финале Вимблдона против Кирјоса

FOTO: Tanjug/AP

Njihov megdan za vimbldonsku titulu počeće u 15 časova po našem, srednjeevropskom vremenu, odnosno u 14 po lokalnom.

Termin meča za titulu je idealan za gledaoce, ali ne i za Srbina koji se nakon četvrtfinala (u kome je izgubio prva dva seta) požalio da mu je je bilo veoma toplo, te da mu je upravo to najviše smetalo da igra onako kako voli.

U nedelju se u Londonu očekuje sunčano i vedro vreme sa temperaturom od 28 stepeni. To je toplije, nego kada je Nole igrao protiv Janika Sinera u pomenutom četvrtfinalu...

Ipak, Đoković ne bi trebalo da se obazire na vremenske uslove, s obzirom na to da je šestostruki šampion Vimbldona, a sa druge strane debitant u ovakvim mečevima.

No, Kirjos voli velike mečeve i sigurno da će učiniti sve da nastavi seriju pobeda protiv srpskog igrača (trenutno je 2-0 za momka iz Kanbere), ali i on je svestan da je Đoković favorit u ovom duelu zbog iskustva i svega što je prošao na ovom turniru.

Zanimljivo u oba njihova međusobna okršaja Novak nije uzeo ni set. Ipak, ovo će im biti prvi put da igraju meč na tri dobijene deonice.

Podsetimo, trofej u ženskoj konkurenciji osvojila je Jelena Ribakina, Ruskinja koja je pre nekoliko godina rešila da promeni državljanstvo.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?