RAFAEL NADAL PREŽIVEO DRAMU! Autsajder umalo priredio neverovatnu senzaciju na Vimbldonu

Novosti online

28. 06. 2022. u 20:02

RAFAEL NADAL je stigao na Vimbldon sa nadom da će i tu postati grend slem šampion, kao što je ove godine to uradio na Australijan openu i Rolan Garosu, ali... u prvom kolu doživeo je nešto što nije očekivao. Bio je ubeđen da ga čeka relativno lak posao, naročito posle vođstva od 2:0 u setovima, no na kraju je strepeo, a morao prilično da se "naradi" da bi autsajdera sklonio sa svog puta.

РАФАЕЛ НАДАЛ ПРЕЖИВЕО ДРАМУ! Аутсајдер умало приредио невероватну сензацију на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Nadal i 41. sa ATP liste, Argentinac Fransisko Serundolo, odigrali su četiri izuzetno zanimljiva seta, a umalo da momak kome niko nije davao nikakve šanse izbori i peti. Ipak, Rafa je pokazao zašto je veliki šampion, izdigao se iz teške situacije (izgubljen set, pa u narednom - brejk zaostatka) i, preokretom u toj četvrtoj deonici, prošao u narednu rundu nadmetanja. Konačan rezultat bio je 6:4, 6:3, 3:6, 6:4, posle tri i po sata velike borbe.

Nadal je prilično dobro otvorio ovaj duel, pa iako je pri vođstvu od 3:1 doživeo brejk u uvodnom setu, svojim novim, drugim na meču, osvojio je tu deonicu.

Potom je i drugu "uzeo", i to ne baš bez muka. Ipak, "usamljenu" brejk priliku rivala  anulirao je, i to pre nego što je Serundolu "oduzeo servis" jedini put u tom segmentu susreta, za, ispostavilo se nedostižnih, 4:2.

Međutim, prednost od dva seta nije bila dovoljna Špancu za mirnu završnicu. Naprotiv...

Francisko Serundolo tokom meča protiv Rafaela Nadala na Vimbldonu 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Argentinac koji ima 23 godine je, naime, odmah posle Rafinog brejka u trećem setu, ne samo odgovorio istom merom i poravnao na 2:2 u tom trenutku (i to bez izgubljenog poena na servise osvajača 21 grend slem titule), nego je pred kraj te deonice "oduzeo servis" favoritu po drugi put i onda osvojio set. Istina, posle prave drame u poslednjem gemu, jer je u njemu dve set lopte imao Serundolo, pa dve brejk lopte Nadal, a onda je sve rešeno u korist autsajdera.

Tačnije, rešeno sve u tom segmentu duela, jer je još imalo da se igra. A igralo se - za istinsko uživanje poklonika tenisa. I, svakako, nerviranje Rafinih pristalica.

U "maratonskom" trećem gemu četvrtog seta, Nadal je najpre spasao tri uzastopne brejk lopte nakon što je gubio sa 0:40, potom još jednu, ali ne i petu, pa je argentinski igrač - postajao argentinska senzacija. Imao je brejk prednosti, potom spasao dve šanse rivala da uzvrati udarac, pa sam propustio četiri nove pri vođstvu od 3:1...

I, to kao da je rešilo ovaj meč.

Jer, nedugo nakon što je semafor pokazivao 4:2 za Serundola (koji je do ovog meča imao samo jednu pobedu na travnatim terenima!), 12 od 13 narednih poena osvojio je Nadal, koji je nadoknadio brejk zaostatka i poveo sa 5:4.

Uzdrmani Argentinac nije imao snage da se suprotsavi legendi "belog sporta", čiji je novi brejk označio i njegovu pobedu. Time je Nadal prošao dalje, a u drugom kolu igraće protiv Rikardasa Berankisa, koji je u tri seta eliminisao Sema Kverija (6:4, 7:5, 6:3).

Podsetimo, Novak Đoković je danas saznao kada sledeći put izlazi na Centralni teren Vimbldona, ali taj njegov takmičarski nastup neće moći baš svi u Srbiji da gledaju.

Imajući u vidu da je Nole prvi nosilac, a Rafael Nadal drugi, bilo je jasno i pre žreba da njih dvojica na Vimbldonu ne mogu da se sastanu pre finala. 

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić