KONKURENCIJA NA VIMBLDONU NIKADA SIROMAŠNIJA: Evo ko i zašto propušta predstojeći grend slem

Novosti online

23. 06. 2022. u 09:49

VIMBLDON je praktično "iza ugla", a nikada veća neizvesnost nije okruživala jedan grend slem po pitanju učešća teniskih zvezda.

КОНКУРЕНЦИЈА НА ВИМБЛДОНУ НИКАДА СИРОМАШНИЈА: Ево ко и зашто пропушта предстојећи гренд слем

Foto arhiva VN

Pošteno je reći da je ovo mračan period i da su prethodnih nekoliko godina ostavili dubok trag u dugoj i bogatoj istoriji takmičenja na londonskoj travi. Turnir je otkazan 2020. godine zbog kovida 19, a ove godine je opterećen kontroverzama, što srozava reputaciju ove teniske institucije.

Zvaničnici su odlučili da zabrane učešće ruskim i beloruskim igračima zbog događaja u Ukrajini, a VTA i ATP teniske organizacije su odgovorile tako što su turniru oduzele bodove na rang-listi.

To znači da je već oslabljen teren sada mnogo manje privlačan za ostale, pa gde se trenutno nalazimo u pogledu igrača koji ove godine neće biti na Vimbldonu?


Danil Medvedev

Danil Medvedev će biti svetski broj jedan kada počne najprestižniji grend slem u godini, ali on je jedan od igrača na koje se odnosi zabrana igranja ruskih i beloruskih igrača. Osim ako ne dođe do velike promene politike, teniski svet biće uskraćen za igranje trenutno najboljeg na planeti.

FOTO: AP

Aleksandar Zverev

Bez Medvedeva, Aleksandar Zverev bi bio prvi nosilac na žrebu za muškarce. Međutim, pretrpeo je gadnu povredu kada je poražen u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske od Rafaela Nadala. Nakon toga je podvrgnut operaciji skočnog zgloba, ostavljajući nade da bi njegov povratak mogao da se dogodi na US openu.

Andrej Rubljov

Andrej Rubljov je drugi Rus u prvih deset na ATP svetskoj rang-listi. Upravo je stigao do grend slem polufinala po prvi put na Rolan Garosu.

Rodžer Federer


Rodžer Federer je Vimbldon "veličanstvo", kraljevski član "Ol Ingland kluba" - ali njegova uporna povreda kolena znači da ovaj put neće istrčati pred publiku koja ga obožava i pokupiti gromoglasne aplauze britanskih navijača. Oni koji gaje naklonost ka Švajcarcu mogu očekivati njegov povratak na Lejver kupu u septembru mesecu ove godine.

Foto: AP

Karen Hačanov

Karen Hačanov je već neko vreme u prvih 25 i čak je napravio kratak prodor u prvih deset, pre nego što je nivo njegoih igara značno opao. On je Rus, pa mu takođe neće biti omogućen pristup travnatim terenima Engleske.

Aslan Karacev

Aslan Karacev je bivši polufinalista Australijan opena koji je uspeo da se zadrži među prvih 50 od tog prodora 2021. On je takođe Rus, pa mu neće biti dozvoljeno da se takmiči.

Vimbldon je na programu od 27. marta, a prvi nosilac biće srpski teniser Novak Đoković koji sa "oreolom" favorita dolazi na travnate terene Londona. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)