GAROS IZBLIZA: I kartonske čaše su politika

G. Č.

04. 06. 2022. u 21:43

NIGDE papirnih čaša na Rolan Garosu! Nude vam samo one na kauciju, za višekratnu upotrebu, iz kojih, pre pranja, piju svi redom. Kao da korone nigde nema i kao da je nikada nije ni bilo.

ГАРОС ИЗБЛИЗА: И картонске чаше су политика

FOTO: G. Č.

Drveni escajg može da se pronađe samo u zabačenom budžaku restorana. Nema više kartonskih tanjira. Niko živi ne nosi masku. Takvi na prste mogu da se izbroje u čitavom kompleksu.

U pres-centru, slobodna lica. Osim retkih izuzetaka, iz onih krajeva, gde je njihovo nošenje oduvek bila tradicija.

Radi očuvanja čovekove okoline, više nema ni plastičnih bočica s vodom. Svi utaljuju žeđ na fontani, gde prethodno, jedan za drugim, moraju da pritisnu isto dugme. Baš sada su našli da štite planetu.

Prilazi se teniserima bez zadrške. Licem u lice. Ukinute su video-konferencije. Publika se tiska na tribinama. U punom broju. Maska je i ovde misaoni pojam. Policijski čas od prošle godine metuzalemska je prošlost.

Kako samo daleko deluju slike iz Australije, kad su Novaku, zbog iste ove pandemije koja i dalje traje, zabranjivali da igra. A od toga je prošlo samo pet meseci! Ima ovih dana u Francuskoj tridesetak hiljada zaraženih svakodnevno. Ne mnogo manje nego u januaru na celom australijskom kontinentu.

Sve je politika. Čak i sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)