KRAJ ZA ALEKSANDRU KRUNIĆ: Srpska teniserka zaustavljena u trećem kolu Rolan Garosa

Novosti online

26. 05. 2022. u 12:40

SRPSKA teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom poražena od Ruskinje Veronike Kudermetove, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

КРАЈ ЗА АЛЕКСАНДРУ КРУНИЋ: Српска тенисерка заустављена у трећем колу Ролан Гароса

Foto: EPA

Rivalka srpske predstavnice odservirala je čak osam asova i uz duplo veći broj "vinera" demonstrirala razliku u klasi. Aleksandra je odigrala odvažno, pokušavala da napada servis protivnice, ali nije imala snagu da pruži veći otpor trenutno 29. igračici planete.

Srbija na taj način ostaje bez predstavnice u ženskom singlu. Posle Olge Danilović, Bulonjsku šumu napušta i najbolje rangirana srpska teniserka (114. na VTA listi).

Aleksandra Krunić ovim izdanjem izjednačila je svoj najbolji rezultat na pariskoj šljaci u karijeri. Godine 2019. takođe je eliminisana u drugom kolu drugog grend slema u godini. Najveće ostvarenje na nekom od četiri najveća turnira za 29-godišnju Krunićku ostaće četvrta runda US opena 2014. godine. 

Kudermetova će u trećem kolu Rolan Garosa igrati sa pobednicom meča između Paule Badose iz Španije i Slovenke Kaje Juvan.

 

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 43,6 miliona evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna