"MOJE TELO JE KAO STARA MAŠINA": Rafael Nadal ostavio teniski svet u neverici

Novosti online

10. 05. 2022. u 09:41

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal pričao je na konferenciji u Rimu o trenutnom fizičkom stanju, ali i o, bar trenutno, najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu.

МОЈЕ ТЕЛО ЈЕ КАО СТАРА МАШИНА: Рафаел Надал оставио тениски свет у неверици

FOTO: AP

Španski teniser Rafael Nadal uporedio je svoje telo sa “starom mašinom”, nakon masters turnira odigranog u Madridu.

– Moje telo je kao stara mašina. Potrebno je vreme ponovo sklopiti mašinu. Nije isto kada imate 19 godina i kada imate skoro 36, uz sve probleme kroz koje sam prošao tokom teniske karijere.

Rafa je godinu počeo sa 20 uzastopnih pobeda, a rekao je da taj niz sada ništa ne znači.

– Morate ponovo da izgradite samopouzdanje na svom telu, na svojim pokretima i onda ćete ponovo početi da osećate tenis. Više se radi o tome da budem siguran u svoje pokrete, da vratim brzinu i način na koji moram da igram na šljaci – rekao je Nadal.

– Potrebno mi je vreme, ali možda će ova nedelja biti pozitivna, možda neće. Ko zna? Jedino je sigurno da ću nastaviti da se trudim, nastaviću da stičem samopouzdanje i pokušam da budem spreman za sledeću sedmicu, za naredne dve sedmice. To je moj cilj ove godine jer, nažalost, nisam imao drugu priliku da pristupim ovoj sezoni na šljaci zbog svih stvari koje su se dogodile.

Rolan Garos trebao bi da bude prvi grend slem nakon godinu dana na kom će učestvovati i Nadal i Novak.

- Tenis je važniji od Novaka i od mene, mnogo je igrača koji mogu da se bore za velike titule. Nije kao pre pet-deset godina, tada se činilo da se turniri uvek odlučuju među četvoricom igrača, posle među trojicom (posle povrede Marija). I mi starimo, nove generacije dolaze i jake su. Rolan Garos je jak turnir, biće mnogo kandidata.

Nadal se osvrnuo na Alkarazov podvig i osvajanje titule u Madridu.

- To nije ništa novo. Već je osvojio Barselonu i Majami. Iskreno, to nije ni iznenađenje. Svi znaju nivo na kojem može da igra i koliko trenutno ima samopouzdanja. Srećan sam zbog njega i zato što će Španija imati vrhunskog tenisera narednih godina - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: KAD JE ĐOKOVIĆ POSETIO OSTROG: Ovako je protekla poseta najboljeg tenisera sveta velikoj srpskoj svetinji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije