OVO ĆE BEKERU NAJTEŽE PASTI: Nemac robija "na korak" od mesta gde je stekao slavu - može da oseti miris jagoda sa Vimbldona (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2022. u 15:53

NEKADAŠNjI trener Novaka Đokovića, Boris Beker ,proveo je prvu noć u zloglasnom zatvoru Vandsvort u Londonu, a nelagodnost sitacije u kojoj se našao sigurno povećava sama lokacija ovog objekta, odnosno blizina mestu na kome je Nemac prvi put dotakao zvezde.

ОВО ЋЕ БЕКЕРУ НАЈТЕЖЕ ПАСТИ: Немац робија на корак од места где је стекао славу - може да осети мирис јагода са Вимблдона (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP

Šesterostruki grend slem šampion je nedavno osuđen na dve i godine zatvora pošto je proglašen krivim po nekoliko tačaka optužnice. Između ostalog, proglašen je krivim za prenos novca bivšoj supruzi Barbari nakon proglašenja bankrota 2017. godine.

- Primetno je da niste pokazali kajanje ili prihvatanje svoje krivice. Nije bilo poniznosti - rekla mu je sudija Debora Tejlor kada ga je osudila na dve godine i šest meseci zatvora u londonskom sudu Sautvork Kraun.

Dodala je da će Beker odslužiti polovinu kazne iza rešetaka, a ostatak uslovno.

Na suđenju su se čuli detalji Bekerove karijere i kako je bivši svetski broj jedan, koji je tri puta osvajao Vimbldon, ostao bez bogatstva posle penzionisanja.

Nemački mediji prenose da je Beker već odležao prvu noć u zloglasnom zatvoru, gde nema nikakve beneficije.

- Dozvoljeno mu je da obavi samo jedan telefonski poziv - objavio je Bild, tvrdeći da Bekeru neće biti lako u zatvoru, poznatom po svojim zastrašujućim čuvarima i rigoroznim pravilima.

Bekeru je pozlilo tokom izricanja presude, što i nije čudno, jer ga u tom zatvoru, kako navodi Dejli mejl, očekuju veoma neprijatni uslovi.

Zatvor je star 170 godina, pun je prljavštine i pacova, a u njemu kaznu služi preko 1.300 osuđenika.

Ali ono što bi najviše moglo da zaboli Bekera jeste činjenica da je zatvor udaljen samo četiri kilometra od Vimbldona, teniskog centra u kome je Beker stekao svetsku slavu. I sada će "trunuti" u njegovoj blizini. 

Verovatno zbog toga je Beker na izricanje presude u petak došao sa kravatom u bojama Vimbldona.

FOTO: EPA

Nemac je ovde prvi put slavio 1985 sa 18 godina i sedam meseci, kao tada najmlađi šampion nekog grend slema. Pet godina kasnije, taj rekord je na Rolan Garosu oborio Majkl Čeng, ali Beker ostaje najmlađi šampion Ol Ingland klaba.

FOTO: AP

Prvu noć Beker je proveo u samici, a tako će biti još nekoliko dana, a onda će morati u kolektivni deo i dobiće svoje "cimere". Toaleti ne nude privatnost, dok je određeni broj zatvorenika zaključan u sobama po čak 22 sata dnevno...

Još jedna stvar koja nimalo ne ide na ruku Bekera jeste to što je Vandsvort među najgorim zatvorima u Velikoj Britaniji zbog broja incidenata, ali i zatvorenika koji su često pokušali da izvrše samoubistvo, a nije ni malo broj onih koji su potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema.

Zbog svih tih uslova, britanska kraljica Elizabeta je još 2016. godine u svom tradicionalnom govoru u Parlamentu pomenula ovaj zatvor i tražila da se pokrene reforma zatvorskog sistema u Engleskoj i Velsu. 

BONUS VIDEO  - Trening Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz