IMA LI KRAJA LUDILU? Bez Rusa i Belorusa na Rolan Garosu i u Rimu!?

Novosti online

25. 04. 2022. u 14:12

IZVESNO je da na Vimbldonu nećemo gledati ruske i beloruske tenisere i teniserke. Pojavila se sada informacija da tu nije kraj.

ИМА ЛИ КРАЈА ЛУДИЛУ? Без Руса и Белоруса на Ролан Гаросу и у Риму!?

Foto: AP

Zavisno od političkih pritisaka vrlo je verovatno da će i Rolan Garos proći bez tenisera iz ove dve zemlje. 

Kako prenosi novinar Stjuart Frejzer, u Francuskoj se čekao kraj predsedničkih izbora kako bi se krenulo sa pritiscima u smeru zabrane nastupa igrača iz Rusije i Belorusije.

Premijer Italije Mario Dragi insistira da teniserima i teniserki podneblja te dve zemlje ušešće bud zabranjeno i na Mastersu u Rimu.

Organizatori turnira u prestonici Italije protive se zabrani, a dok se čeka zvanična odluka, vrlo je verovatno da će se još veća prašina podići i ukoliko se turnir u Francuskoj odluči na isti potez.

U toku jučerašnjeg dana oglasili su se i ATP i VTA.  Ukoliko Vimbldon ne bude povukao odluku krovne teniske organizacije će povući radikalan potez, učesnicima neće dodeljivati bodove, te će turniri biti egzibicionog karaktera sa jako bogatim nagradnim fondom.

Treba naglasiti da grend slem turnire organizuje ITF uz saradnju sa ATP i VTA.

Turnir u Rimu je na programu je od 2. maja do 15. maja. Nakon toga sledi Otvoreno prvenstvo Francuske koje se igra od 22. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede