SKANDAL KAKAV SPORT NE PAMTI! Nakon Vimbldona i Masters u Rimu povlači sramotan potez?

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:18

TENISKI svet se još nije oporavio od šoka koji je nastao nakon što je Vimbldon zatvorio vrata ruskim i beloruskim teniserima, a stiže nam nova sramota.

СКАНДАЛ КАКАВ СПОРТ НЕ ПАМТИ! Након Вимблдона и Мастерс у Риму повлачи срамотан потез?

FOTO: EPA

Ovoga puta, po pisanju italijanskih medijima beloruskim i ruskim teniserima nakon Vimbldona biće zabranjeno i učestvovanje na masters turniru u Rimu.

Vimbldon je doneo šokantnu odluku da zbog rata u Ukrajini, koji nije započeo krivicom sportista, kazni tenisere, a kako navodi "Korijere dela Sera" isti potez razmišljaju da povuku i u Rimu.

Kako navodi pomenuti medij premijer Italije Mario Dragij je pokrenuo ovu inicijativu, ali je naišao na otpor od strane predsednika Teniskog saveza Italije Anđela Binagija.

Turnir u prestonici Italije odigraće se od 8. do 15. maja, a ostaje da se vidi da li će na njemu učešće uzeti Aslan Karacev, Andrej Rubljov, Danil Medvedev...

Oglasio se juče i Novak Đoković. On i PTPA, organizacija koju je osnovao, stali su na stranu ruskih tenisera. Takođe se oglasio i Aleksandar Zverev koji oštro osuđuje ove nesportske poteze.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna