DOSAD NEZABELEŽENO: Vimbldon zvanično zabranio učešće Rusima i Belorusima, i to zbog Putina!

Novosti online

20. 04. 2022. u 17:33

RUSKI i beloruski sportisti, ni krivi ni dužni, plaćaju visoku cenu rata u Ukrajini.

ДОСАД НЕЗАБЕЛЕЖЕНО: Вимблдон званично забранио учешће Русима и Белорусима, и то због Путина!

FOTO: Tanjug

Do sada su ih u tenisu terali da nastupaju bez zastave, grba i himne u pojedinačnoj konkurenciji, u ekipnim sportovima su ih izbacivali sa takmičenja, ali najnovija vest je nešto što mnogi nisu verovali da će se desiti:

Vimbldon je zabranio učešće Rusima i Belorusima na ovogodišnjem grend slemu koji se održava u Engleskoj.

- Shvatamo da je to teško za pojedince koji su time pogođeni, i s tugom obavestavamo da će oni trpeti zbog akcija lidera ruskog režima, rekao je Ijan Hjuit, predsedavajući "Sveengleskom kluba", preneo je Rojters.

Organizatorima Vimbldona tako ništa ne znači odluka ATP, VTA i ITF da Dimitriju Medvedevu, Andreju Rubljovu i ostalim ruskim, kao i beloruskim teniserima i teniserkama, dozvole nastup u svim takmičenjima pod okriljem ova tri teniska tela (ATP turneja, VTA turneja, Dejvis kup/Bili Džin King kup) ako ne ističu nacionalne simbole.

Vimbldon, kao najstariji i najveći turnir na svetu, ima izvesne privilegije, čak je, zahvaljujući vlasničkoj strukturi, "jači" i od ostala tri grend slema, što u praksi znači da može da donosi svoja pravila nezavisno od ITF, ATP, VTA i grend slema.

Upravo to se danas i desilo, ovom odlukom o zabrani učešća koja je izrečena Rusima i Belorusima.

Zato ove godine na Vimbldonu neće nastupiti velika imena tenisa poput Rusa Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Anastasije Pavljučenkove, Karena Hačanova, Aslana Karaceva i Beloruskinja Arine Sabalenke i Viktorije Azarenke.

U Teniskom savezu Rusije sležu ramenima

Predsednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpišev istakao je da ta organizacija čini sve što je u njenoj moći da pomogne igračima, ali da je u suštini nemoćna.

- Ništa ne možemo da uradimo. Mislim da je ova odluka pogrešna, ali ništa ne može da je promeni. Gazda odlučuje - iskren je Tarpiščev, koji je dodao da ne želi ništa da kaže jer "to može samo da naškodi teniserima i teniserkama".

BONUS VIDEO - Đoković se družio sa paraolimpijcima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)