PARTIZAN NE ODUSTAJE OD TITULE: Crno-beli pobedili Čukarički i zadržali korak za Zvezdom (VIDEO)

Č. V.

20. 04. 2022. u 17:24 >> 19:57

PARTIZAN je nakon dva vezana remija uspeo da dođe do pobede. Crno-beli su na svom terenu savladali Čukarički sa 3:1 u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ТИТУЛЕ: Црно-бели победили Чукарички и задржали корак за Звездом (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Bili su izabranici Aleksandra Stanojevića pod pritiskom pošto je Zvezda ranije danas uspela lako da pobedi TSC, pa je klub iz Humske bio pod moranjem kako bi trku za titulu održao otvorenom. Bila bi ona i otvorena i da Partizan nije pobedio, ali sa mnogo manjim šansama za crno-bele da prvi prođu kroz cilj.

Domaćinu je 20 minuta bilo potrebno da slomi otpor rivala. Lopta je prilikom pokušaja Bibarsa Natha u ruku pogodila Uroša Drezgića. Nije bilo dileme za sudiju Dejana Trifkovića koji je pokazao na belu tačku, a Izraelac odatle ne greši. Tako je bilo i sada, pa su crno-beli poveli.

To je bilo sve što se tiče golova u prvom delu, ali drugo je počelo idealno za Sašu Zdjelara i drugove. Partizan je u razmaku od četiri minuta postigao dva gola. Najpre se Igor Vujačić sjajno snašao u gužvi i matirao Mićovića. Potom je do 23. pogotka u Superligi Srbije stigao Rikardo Gomeš. Natho ga je odlično proigrao, a ovaj u lako matirao golmana "brđana".

Kada se očekivalo da domaćin mirno privede utakmicu kraju, Čukarički je uspeo da smanji rezultat preko Stefana Kovača u 61. minutu. Vezista gostiju je iskoristo grešku Siniše Saničanina i dobrim udarcem po zemlji naterao Nemanju Stevanovića da izvadi loptu iz mreže.

Ipak, taj gol nije uzdrmao Partizan koji se brzo konsolidovao, preuzeo kontrolu na terenu i mirno utakmicu priveo kraju.

Partizan je posle ove pobede ostao drugi na tabeli sa 83 boda, dok je Čukarički treći sa 54 boda.

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)

Stadion: "FK Partizan". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Dejan Trifković (Beograd). Strelci: Natho 20 pen, Vujačić 48, Rikardo 52 za Partizan - Kovač 61 za Čukarički.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Lutovac, – Zdjelar, Jojić - Menig (od 60. Holender), Natho (od 77. Jevtović), Terzić (od 60. Jović) - Rikardo (od 84. Milovanović).

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić (od 84. Puškarić), Tošić – Kovač (od 84. Kempbel), Mijailović - Belić (od 61. Lukić), Ndijaje (od 76. Ergelaš), Savić (od 76. Čolić) - Rakonjac.

Drugo poluvreme: Partizan - Čukarički 3:1

89' - Partizan znalački čuva prednost i čeka da sudija Dejan Trifković odsvira kraj utakmice.

73' - Zamalo da gosti dođu i do drugog gola. Lopta je stigla do Ndijaeja koji je bio na pet metara od gola rivala, no njegov pokušaj je uspeo da izblokira jedan igrač Partizana.

61' - Čukarički je smanjio rezultat. Krenuli su gosti u kontru i posle loše reakcije Saničanina mrežu crno-belih je zatresao Stefan Kovač.

 

52' - Novi gol za crno-bele. Samo tri minuta trebalo je domaćima da ponovo postignu pogodak. Rikardo se upisao u strelce. Natho je sjajno proigrao napadača sa Zelenortskih Ostrva kome nije bilo teško da postigne 23. gol ove sezone.

 

49' - Duplirao je prednost Partizan na startu drugog poluvremena. Gužva je bila u kaznenom prostoru rivala, a u njoj se najbolje snašao crnogorski štoper koji je spoljnim delom stopala sproveo iza leđa Mićovića.

 

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

  Prvo poluvreme: Partizan - Čukarički 1:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

43' - Odličan napad domaćeg tima. Menig za Miljkovića, ovaj do Natha koji je šutirao iz prve sa nekih 16 metara, ali je lopta otišla tik pored stative, te do promene rezultata nije došlo.

37' - Miloš Jojić je uputio dobar centaršut. Lopta je stiga do Rikarda čiji udarac glavom je još jedanom zaustavio golman "brđana" koji za sada obavlja dobar posao.

34' - Najopasniji napad izabranika Milana Lešnjaka. Bila je gužva u kaznenom prostoru crno-belih koji na kraju nisu dozvolilu rivalu da ih ugrozi.

30' - Izveo je Čukarički drugi korner na meču i baš kao kod prvog Stevanović je bez problema pokupio loptu.

26' - Nastavio je klub iz Humske da napada i posle vođstva, no nijednom nije ozbiljnije ugrozio goste.

20' - Siguran egzekutor je bio Izraelac. U svom stilu je izveo penal, poslao je golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za vođstvo domaće ekipe.

 

18' - Penal će dobiti Partizan. Igrao je rukom Uroš Drazgić nakon pokušaja Natha i dobio žuti karton. Ispravno je postupio sudija.

15' - Sjajan udarac Saše Zdjelara. Odlučio se zadnji vezni domaćeg tima da raspali po lopti iz velike daljine, no lopta je otišla malo pored gola.

12' - Udarac je oprobao i Natho. Pokušao je Izraelac sa nekih 20 metara, ali bio je to lak plen za Mićovića.

11' - Dobar napad Partizana nije krunisan pogotkom. Rikardo Gomeš je oboren u kaznenom prostoru, ali je propisno zaustavljen. Crno-beli su dobili samo korner od kojeg se uspešno odbranio Čukarički.

6' - I gosti su izveli prvi korner na utakmici, no opasnosti nije bilo pošto je Stevanović uspeo da pokupi loptu. Potom su "brđani" zapretili preko Ndijaeja, čiji udarac nije bio dobar pa nije došlo do promene rezultata.

4' - Domaćin je već u trećem minutu imao veliku priliku preko Rikarda koji je sjajno šutirao glavom posle kornera. Ipak, njegov udarac uspeo je da zaustavi Mićović.

1' - Počela je utakmica u Humskoj!

Uoči meča:

Izabranici Aleksandra Stanojevića dočekuju "brđane" i sigurno žele da im se revanširaju za nedavni remi na Banovom brdu.

Crno-beli su u ovaj meč ulaze sa zaostatkom od pet bodova u odnosu na večitog rivala koji je slavio u Bačkoj Topoli sa 4:0.

Nema sumnje da su u Paritzanu svesni da ih samo trijumf ostavlja u trci za titulu, pošto bi svaki drugi rezultat crveno-bele približio odbrani trofeja u Superligi Srbije.

U prvoj utakmici ovih rivala u Humskoj crno-beli su slavili sa 2:0, pogocima Igora Vujačića i Marka Živkovića.

Meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Lutovac, – Zdjelar, Jojić - Menig, Natho, Terzić - Rikardo.

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Tošić – Kovač, Mijailović - Belić, Ndijaje, Savić - Rakonjac.

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi