RAFA BACIO RUKAVICU U LICE NOLETU: Sve izvesnija dva meča Đoković - Nadal pre Rolan Garosa!

Novosti online

18. 04. 2022. u 15:21

Novak Đoković i Rafael Nadal bi mogli da se dvaput sastanu pre dugo očekivanog okršaja na Rolan Garosu, a španski as je svojom današnjom objavom oduševio svoje navijače.

РАФА БАЦИО РУКАВИЦУ У ЛИЦЕ НОЛЕТУ: Све извеснија два меча Ђоковић - Надал пре Ролан Гароса!

Tanjug/AP

Novak Đoković je u sedmici za nama protiv Alehandra Davidoviča Fokine doživeo poraz, usled čega u 2022. godini, iako je najbolje rangirani teniser sveta, ima skroman učinak 2-2. Ali taj neuspeh na mastersu u Monte Karlu desio se samo na "usputnoj stanici" ka najvažnijem turniru na šljaci - Otvorenom prvenstvu Francuske.

Prošle godine je baš na Rolan Garosu Nole savladao rekordera tog grend slema Rafaela Nadala, pre nego što je podigao pehar, pa svi ljubitelji tenisa nestrpljivo očekuju novi spektakl na pariskoj šljaci u kome će snage odmeriti najbolji srpski teniser svih vremena i najbolji španski.

Ipak, postojala je zebnja kod Rafinih navijača da bi on, možda, mogao da zbog problema sa rebrima duže odsustvuje, ali ih je on danas obradovao, vrativši se treninzima.

- Danas, posle četiri nedelje u kojima nisam ni kročio na teniski teren, obavio sam prvi, lagan trening. Kakav nestvaran osećaj zakoračiti opet na šljaku! - napisao je Nadal na društvenim mrežama uz fotografije sa treninga.

Španski teniser, rekorder po grend slem titulama (21, dok Nole i Rodžer Federer imaju po 20), izgleda da hvata zalet za sudar sa Đokovićem na Rolan Garosu, ali bi, ako se Nadal oporavi kako priželjkuje, mogao i pre pariskog duela da sa Srbinom odigra dva meča:

Prvog maja počinje ATP turnir iz serije 1000 u Madridu, a nedelju dana kasnije masters u Rimu, za koji su obojica prijavljeni, a o kojima je danas Novak Đoković govorio u željno iščekivanom obraćanju srpskim medijima.

Nadal se, izgleda, uspešno oporavlja od povrede rebara na Indijan Velsu, pa ostaje da se vidi da li će biti spreman za pomenuta dva turnira i, naravno, "poslasticu", Rolan Garos.

Poslednja tri međusobna duela Nole i Rafa odigrali su upravo na šljaci - 2020. je Nadal nestvarnom partijom deklasirao Srbina u finalu Otvorenog prvenstva Francuske (6:0, 6:2, 7:5), da bi 2021. godine u završnoj borbi za trofej Rima pobedio Đokovića sa 7:5, 1:6, 6:3, a onda je Novak trijumfovao u polufinalu prošlog izdanja Rolan Garosa sa 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2.

Njih dvojica su dosad odigrali 58 mečeva, Đoković vodi sa 30:28 u pobedama, a kada je reč o susretima na šljaci, Španac vodi sa 19:8.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna