ĐOKOVIĆ NEZADOVOLJAN, CEH PLATIO IVANIŠEVIĆ: Otkriveno zašto je otkazana Novakova konferencija

Novosti online

18. 04. 2022. u 10:33

ČEKALI su juče novinari u prestonici Srbije Novaka Đokovića, ali se najbolji teniser sveta nije pojavio na zakazanoj konferenciji.

ЂОКОВИЋ НЕЗАДОВОЉАН, ЦЕХ ПЛАТИО ИВАНИШЕВИЋ: Откривено зашто је отказана Новакова конференција

Foto arhiva VN

Prvo su organizatori pomerali dolazak Đokovića, a na kraju otkazali obraćanje medijima u Beogradu, odnosno pomerili za danas. U početku niko nije mogao da nasluti razlog, a onda je "Sportski žurnal" otkrio istinu.

- Đoković je pre podne sparingovao sa Dancem Holgerom Runeom, 79. na svetu, uz Španca Alkaraza, jedinim 18-godišnjakom u prvih 100. Odradili su uobičajeni trening, ali Novaku očigledno nije bio po volji nivo sopstvene spremnosti. Nekako je u njegovim udarcima nedostajao uobičajeni intenzitet, nije bilo one iskre, delovao je i malo sporije. Kada se tome doda loša igra u Monte Karlu, gde je pre nekoliko dana izgubio prvi meč od Španca Davidoviča, alarm je upaljen, a posle prepodnevnog treninga još jače je zazvonio. I Novakov govor tela, kao i izrazi lica, bili su odličan pokazatelj da najbolji teniser sveta još nije na nivou koji bi želeo dan pre početka svog turnira. I da time nije zadovoljan. Verovatno zato, umesto da se oko 14.30 časova pojavi pred sedmom silom čiji predstavnici su čekali u pres-centru, stigla je informacija da se konferencija za medije odlaže za danas u isto vreme - piše "Sportski žurnal".

Isti izvor otkriva da je ceh platio Goran Ivanišević, koji je morao na teren da lično sparinguje Đokoviću i to na podlozi koja mu nije omiljena.

- Novak se nešto kasnije pojavio na istom mestu, kao pre podne, na centralnom terenu Srbija opena, ali sada samo sa Goranom Ivaniševićem. Igrali su poene, što je najbolji dokaz da Đoković nije zadovoljan svojim tenisom. Vimbldonski šampion iz 2001, naravno, nije mogao da parira šestostrukom pobedniku istog takmičenja, ali je Nole dobio priliku da još servira i upucava ostale udarce. Ivanišević ni u najboljim danima nije bio dobar na šljaci, pa tako ni sada nije mogao da pruži nekakav otpor, ali Đokoviću je verovatno bilo važno da uspešno odigra prvi ili drugi udarac posle servisa, onaj kojim se osvajaju poeni. Na tome je i bio akcenat na popodnevnom treningu - zaključuje "Sportski žurnal".

FOTO: M. Vukadinović

 

Đoković će na teren u sredu ili četvrtak. On je prvi nosilac, a kao i preostala trojica glavnih kosturaša, Rusi Rubljov, Hačanov i Karacev, slobodan je na startu. U drugom kolu će dočekati pobednika meča Lasla Đerea i Hamada Međedovića. Tek kada njih dvojica odigraju, Nole će moći na teren.

U četvrtfinalu je moguć izuzetan derbi, dostojan grend slem finala – Đoković bi mogao da ukrsti rekete sa Dominikom Timom. Ceo svet još uvek pamti njihov duel za pehar na Australijan openu 2020, kada je Nole posle preokreta osvojio osmu titulu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri