"JA SAM ODRASTAO NA ŠLJACI U SRBIJI": Novak Đoković otvorio dušu pred start Monte Karla

Novosti online

10. 04. 2022. u 17:25

Novak Đoković će posle višemesečne pauze i samo tri zvanična meča u 2022. godini ponovo na teren i to u Monte Karlu. Srbin će Masters otvoriti protiv Alehandra Davidoviča Fokine, a budući da je turnir već počeo Novak je danas izašao pred novinare.

ЈА САМ ОДРАСТАО НА ШЉАЦИ У СРБИЈИ: Новак Ђоковић отворио душу пред старт Монте Карла

FOTO: AP

- Nadam se da neću odigrati šest mečeva za šest meseci. Nedostaje mi takmičenje. I dalje osećam motiv da budem na turu, da se nadmećem sa mladim igračima i da izazovem najbolje na svetu da se borimo za titule - rekao je Novak Đoković na startu njegovog obraćanja medijima. 

Srpski teniser je istakao da bi želeo da što pre zaboravi sve loše što se dešavalo u prethodnom periodu. 

- Jasno je da poslednjih četiri-pet meseci su bili jako teško za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe - jasan je najbolji teniser sveta. 

Jasno je da šljaka nije Novakova omiljena podloga, ali je još jasnije da se srpski as sjajno snalazi i tu. 

 - Ja sam odrastao na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, ona nije podloga na kojom sam najuspešniji, iako sam imao neke velike uspehe na njoj. Naravno, osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvežije sećanje kada je šljaka u pitanju, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone. Potrudiću se da mi prošlogodišnji trijumf bude inspiracija da ove godine počnem takmičenje na šljaci na najbolji mogući način - podvukao je Đoković.

Podsećanja radi, najbolji teniser sveta bi trebalo posle Monte Karla da igra na Serbia openu, pa na mastersima u Madridu i Rimu i da onda zaigra na Otvorenom prvenstvu Francuske.

BONUS VIDEO - Arhitektonsko čudo u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri