NOVAKA ČEKA PAKAO: Đoković brani puno bodova na šljaci!

Novosti online

05. 04. 2022. u 20:31

SEZONA na šljaci biće veliki izazov za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji upravo na njoj brani mnogo bodova.

НОВАКА ЧЕКА ПАКАО: Ђоковић брани пуно бодова на шљаци!

Foto: EPA

Izuzetak je turnir u Monte Karlu koji je na programu od 10. do 17. aprila. Đoković, koji je prošle godine poražen u trećem kolu, brani samo 90 bodova.

U međuvremenu je Danijel Medvedev imao priliku da preuzme na duži period vrh ATP liste, nije je iskoristio.

Izgubio je finale Australijan opena, a potom i finale Akapulka, oba puta ga je savladao Nadal. Potom je potpuno podbacio u Indijan Velsu gde je od njega bolji bio Gael Monfis u drugom kolu.

Upravo to je omogućilo Novaku Đokoviću da ostane prvi, a na tom mestu ostaje najmanje do 11. aprila.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Srbina čeka sezona na šljaci koja će predstavljati pravi izazov. Prvo nastupa na Mastersu u Monte Karlu, gde može samo da profitira. Turnir u Kneževini propustić Danil Medvedev, kao i Rafael Nadal, što će samo pomoći Đokoviću, da u slučaju dobrih rezultata napravi dodatnu prednost na listi.

Potom sledi masters u Rimu, gde Nadal brani 1000 bodova, a Đoković, koji je igrao finale brani 600 bodova. Medvedev je u prestonici Italije osvojio samo 90 bodova, ali nije tajna da ne igra dobro na šljaci.

Srbin bi pre Rima trebalo da zaigra pred domaćom publikom u Beogradu, gde je takođe ispao u trećem kolu prošle sezone. Čeka ga veliki izazov jer će u Beogradu igrati kvalitetni teniseri poput Andreja Rubljova, Aslana Karaceva, Dominika Tima, Gaela Monfisa...

FOTO: EPA

Nole takođe brani 500 bodova iz Madrida. Za sada nije potvrđeno da će u prestonici Španije nastupiti. U prošlogodišnjem finalu Rolan Garosa Đoković je bio bolji od Nadala sa 3:1, što je ujedno bio i njihov poslednji duel.

Sa druge strane, Medvedev će biti nešto rasterećeniji, pošto je prošle godine na drugom grend slemu u sezoni uspeo da se domogne 360 bodova, odnosno četvrtfinala. Kada se sve sabere, Medvedev brani svega 790 bodova sa turnira na šljaci, Nadal 2.860, a Novak 3.530 bodova.

U odsustvu svojih prvih i trenutno najvećih rivala, Novak će izazov imati u Stefanosu Cicipasu (3.355) i Aleksandru Zverevu (2.160), koji su znatno bolji na šljaci od Medvedeva.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)